UM: Ei vieläkään tietoa suomalaisuhreista – pitää uusia terrori-iskuja mahdollisena

Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea Turkin osalta pois. Ulkoministeriön tietoon ei toistaiseksi ole tullut, että Istanbulin iskuissa menehtyneiden joukossa olisi suomalaisia.

Kotimaa
Mies käveli rikkoutuneiden lasiovien ohitse Atatürkin lentokentällä.
Mies käveli rikkoutuneiden lasiovien ohitse Atatürkin lentokentällä keskiviikkona 29. kesäkuuta.Sedat Suna / EPA

Turkissa ainakin 36 ihmistä on kuollut Istanbulin Atatürk-lentoasemalla tapahtuneissa räjähdyksissä. Tämän hetkisten tietojen mukaan haavoittuneita on 147.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että uhrien tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia. Ulkoministeriöön on tullut jonkun verran huolestuneita kyselyitä omaisilta.

– Kaikki omaisten tiedustelemat suomalaiset on tavoitettu, kertoo kriisi- ja avustustiimin vetäjä Flora Kuparinen ulkoministeriöstä.

Ministeriön mukaan Istanbulissa on vajaat 200 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaismatkustajaa. Ulkoministeriön mukaan on kuitenkin vaikea arvioida paljonko Istanbulissa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan suomalaisia. Atatürkin lentokenttä on vilkas kansainvälisen liikenteen kenttä, jossa on paljon myös lentoliikenteen vaihtomatkustajia.

Koko Turkissa matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on liki neljäsataa. Kaikki matkustajat eivät välttämättä ole tehneet matkustusilmoitusta, eli todellinen määrä voi olla tätä suurempikin.

Ankaran suurlähetystö seuraa tilannetta Turkissa ja on yhteydessä ulkoministeriön kanssa.

Ulkoministeriön tänään päivätyssä matkustustiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)Turkkiin matkustavia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Matkustustiedote on päivätty tälle päivälle, mutta sitä ei ole muutettu aiemmasta. Matkustustiedotteen mukaan uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Tiedotteen mukaan suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kehotetaan välttämätään.