1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvateatterit

Tornion uusi elokuvateatteri avataan perjantaina

Bio Rex avaa uuden elokuvateatterin Tornioon perjantaina. Kauppakeskukseen puolessa vuodessa rakennettuun kolmesaliseen teatteriin käytettiin rahaa kaksi miljoonaa euroa.

Kuva: Minna Aula / Yle

Tornion uuden elokuvateatterin saleja koristaa muun muassa siniset istuimet, tunnelmallinen valaistus sekä alimman istuinrivin rahit joissa asiakas voi lepuuttaa jalkojaan.

Perjantaina avattava elokuvateatteri koostuu kolmesta elokuvasalista, joissa on yhteensä noin 350 asiakaspaikkaa jyrkästi nousevissa elokuvakatsomoissa. Katsomossa on paikat liikuntarajoitteisille ja saleihin asennettavan uudenaikaisen kuvan- ja äänentoiston lisäksi kuulorajoitteiset huomioidaan induktiosilmukkatekniikan avulla.

Bio Rex omistaa Tornion teatterin lisäksi Kemissä toimivan kaksisalisen teatterin. Toimitusjohtaja Aku Jaakkolan mukaan Meri-Lapissa ja Tornionlaaksossa elokuvissa käydään keskimääräistä vähemmän, mutta väkeä pystytään houkuttelemaan lisää.

– Alueella on myös ruotsinkielistä väestöä ja toivomme, että myös tätä väkeä saadaan houkuteltua, sanoo Jaakkola.

– Tavoitteena on saada vuodessa 70 000 katsojaa, kertoo Jaakkola.

Bio Rex Cinemas on Suomen toiseksi suurin elokuvateatteriketju, jolla on elokuvakeskukset myös Rovaniemellä, Hämeenlinnassa, Kajaanissa, Porvoossa, Vaasassa ja Pietarsaaressa.