Poliisi esittää Pelkosenniemen ammuskelijaa vangittavaksi

Pelkosenniemellä sunnuntaina ammuskellutta miestä esitetään vangittavaksi. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Poliisi ei vielä kerro kolmikymppisen ammuskelijan mahdollisista motiiveista.

Kotimaa
Poliisi sulki vitostien piiritystilanteen aikana
Poliisi sulki vitostien Pelkosenniemellä piiritystilanteen vuoksiEsko Puikko / Yle

Poliisi on edennyt Pelkosenniemellä sunnuntaina tapahtuneen ampumatapauksen tutkinnassa. Noin 30-vuotias mies oli puolisen vuorokautta piiritettynä talossaan sen jälkeen, kun hän ammuskeli siellä. Piirityksen aikana mies ampui ikkunoista myös poliisien ja heidän ajoneuvojensa suuntaan.

Tilanne laukesi lopulta rauhallisesti, ja poliisi otti miehen kiinni. Mies on ollut sen jälkeen pidätettynä, ja poliisi esittää tiistaina miestä vangittavaksi.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Poliisin mukaan rikosnimikkeiden ja asianomistajien määrä tarkentuu tutkinnan jatkuessa.

Poliisi on päässyt kuulustelemaan miestä alkuviikon aikana, ja poliisin mukaan mies on ollut yhteistyöhaluinen.

– Poliisille on muodostunut alustava käsitys syistä, jotka ovat johtaneet tapahtumien käynnistymiseen, mutta poliisi ei tässä vaiheessa avaa mahdollisia motiiveja enempää, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Kirsi Huhtamäki.

Tutkinta jatkuu muun muassa teknisenä tutkintana ja paikalla olleiden poliisien kuulusteluina.