Puistoblues soi taas satojen talkoolaisten ansiosta

Promoottorin mukaan festivaalin järjestäminen käy yhä haastavammaksi, koska monet huippustarat ovat jo soittaneet viimeisen sävelensä.

Kotimaa
Kristiina Saarnikko ja Miikka Porkka Blueskadulla Järvenpäässä.
Kakarabluesista vastaava Kristiina Saarnikko ja Puistobluesin promoottori Miikka Porkka ovat aurinkoisin mielin festarin avauspäivänä. Olli-Pekka Kursi / Yle

Bluesmaisesta haikeudesta ei ole tietoakaan, kun Järvenpään kesän kohokohta, Puistoblues-tapahtuma, herää eloon Tuusulanjärven rantamaisemissa ja kaupungin kävelykadulla.

Puistoblues ry:n puheenjohtaja ja tapahtuman promoottori Miikka Porkka on hyvillä mielin monestakin syystä. Yksi syy hymyyn löytyy taivaalta. Säädietotus kun on luvannut loppuviiikoksi aurinkoista keliä. Parina edellisenä kesänä on satanut, mutta nyt vaikuttaa siltä, että aurinko houkuttelee kävijöitä. Pelkästään eilen keskiviikkona, festivaalin avauspäivänä blueskaduksi muuttuneella keskustan kävelykadulla vieraili järjestäjien arvion mukaan noin 15 000 ihmistä.

Perinteikäs festari on syntynyt ilmaistyöllä jo vuodesta 1978. Tänä vuonna mukana on noin 550 vapaaehtoista, laskeskelee Porkka. Hän itse on ollut toiminnassa mukana ilman palkkaa 23 vuotta.

– Ei tämä ikinä rakentuisi ilman talkooväkeä.

Huippuartisteja mahdotonta enää saada festivaaleille

Miikka Porkan mukaan Puistoblues-tapahtumalla on hyvä maine myös ulkomailla, minkä ansiosta suuriakin staroja on saatu nousemaan esiintymislavalle. Tunnettujen festariesiintyjien haaliminen on tosin vuosien varrella muuttunut yhä haastavammaksi, Porkka myöntää.

– Nyt heitä on hankalampaa saada, koska isommat blues-starat ovat siirtyneet yläkerran bändiin.

Porkka hymyilee tyytyväisenä, kun puheeksi tulee festareilla esiintyneiden artistien mittava lista. Promoottori myöntää olevansa erittäin tyytyväinen Puistobluesin historiaan.

– Myös maailmalla ihmetelty, että vau mikä kaartiartisti!

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus