1. yle.fi
  2. Uutiset

Toyota kutsuu yli kolme miljoonaa autoa korjattavaksi – turvatyynyissä jälleen vikaa

Korjauskutsut koskevat muun muassa Prius- ja Corolla-mallien autoja. Turvatyynyjen ohella myös päästöjenhallintajärjestelmissä voi olla vikaa.

Ulkomaat
Toyotan liikemerkki auton keulassa ja talon seinässä.
Tannen Maury / EPA

Japanilainen autonvalmistaja Toyota kertoo kutsuvansa korjattavaksi yli kolme miljoonaa autoa turvatyynyihin ja päästöjenhallintajärjestelmiin liittyvien ongelmien vuoksi.

Toyotan mukaan 1,43 miljoonaa autoa täytyy korjata turvatyynyjen vian takia. Vika koskee Toyota Prius ja Lexus CT200h -mallien autoja, jotka on valmistettu 2010–2012.

Näistä autoista 743 000 on Japanissa, 495 000 Pohjois-Amerikassa ja 141 000 Euroopassa.

Toyotan mukaan vialliset turvatyynyt eivät ole japanilaisyhtiö Takatan valmistamia. Ainakin 13 ihmistä on kuollut Takatan turvatyynyihin liitetyissä onnettomuuksissa.

Toyota sanoo, ettei sen tiedossa ole uusimpaan turvatyynyvikaan liittyviä kuolemia tai loukkaantumisia.

Prius-malleissa voi olla molemmat viat

Toyotan mukaan 2,87 miljoonaa autoa kutsutaan korjattavaksi, koska niiden päästöjenhallintajärjestelmissä saattaa olla vikaa. Ongelmat liittyvät Toyotan Prius-, Auris- ja Corolla-mallien autoihin vuosilta 2006–2015.

Korjattavaksi kutsuttavia autoja on kaikkiaan 3,37 miljoonaa. Prius-mallin autoissa saattaa olla molemmat viat.

Helmikuussa Toyota kertoi kutsuvansa korjattavaksi hieman alle kolme miljoonaa ajoneuvoa, koska niiden turvavyöt olisivat voineet pettää onnettomuudessa.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi