1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Horjuuko suomalaisten turvallisuus? Miten käy Euroopan avoimuuden? Yle välittää Päämajasymposiumin suorana verkossa kello 10

Turvallisuus ja turvallisuuden tunne ovat torstaisen Päämajasymposiumin ykkösaiheita Mikkelissä. Perinteisen Mannerheim-luennon pitää tänä vuonna Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

Kotimaan uutiset
konserttitalo Mikaeli Mikkelissä lammen rannalla
Mikkelissä perehdytään torstaina uudesta kulmasta Mannerheimiin ja käydään ravakkaa keskustelua Euroopan näkymistä ja suomalaisten turvallisuuden tunteesta.

Päämajasymposium alkaa perinteisesti Mannerheim-luennolla. Taalaksen jälkeen lauteille astelevat Euroopan unionin sotilasesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Esa Pulkkinen ja taloudellisten ulkosuhteiden alivaltiosihteeri Matti Anttonen.

Klo 12 alkavassa paneelikeskustelussa turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta pohtivat poliiisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, Suomi Syyria Yhteisön puheenjohtja Rami Adhan sekä Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Mattila.

Tilaisuuden juontaa Ylen uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen. Äänessä ovat myös Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Itä- ja Länsi-Savo-lehtien päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Lue seuraavaksi