Olli Rehnin kuti lähtee edelleen tulisesti – "Jalkapallo on minulla elämäntapa"

Mikkelissä nähtiin keskiviikkona varsin erikoinen jalkapallo-ottelu, jossa kohtasivat Pietarin Mariinski-teatterin muusikot ja suomalaiset vaikuttajat. Elinkeinoministeri Olli Rehnin taidot herättivät edelleen huomiota.

urheilu
Olli Rehn laukoo maalia kohti.
Susanna Vilpponen / Yle

Elinkeinoministeri Olli Rehnin nappikset sutivat sukkelaan märällä nurmella, kun Mikkeli kohtasi venäläismuusikot Mikkelin Urskissa. Vanha jalkapallotaituri Rehn pelasi 1980-luvun alussa MP:n edustusjoukkueessa SM-tasolla.

Tällä kertaa entinen EU-komissaari Rehn kikkaili isäntäjoukkueen oikeana laitahyökkääjänä perinteisessä ystävyysottelussa.

– Täällä on pelattu hyvää jalkapalloa, peli on kulkenut vähän niinkuin fudiksen EM-kisoissa. Elävää peliä ja saatiin maalejakin tehtyä, Rehn kertoi hieman puuskuttaen pelin puoliajalla.

En ole mikään jalkapallofani, vaan se on minulle elämäntapa

Olli Rehn

Rehnille jalkapallo ei ole pelkkä fanituksen kohde.

– Sain pallon ennen kuin opin kävelemään. En ole mikään jalkapallofani, vaan se on minulle elämäntapa.

MP:n sarjajoukkuueen lisäksi jalkapallo on vienyt Rehnin myös kabinetteihin, hän toimi Palloliiton puheenjohtaja vuosina 1996–97.

EM-kisoista Rehn kertoi ammentaneensa uusia kikkoja pelikuvioihin jo 50 vuoden ajan. Erityisen iloinen hän on käynnissä olevan turnauksen pienempien maiden tähän astisesta menestyksestä.

Olli Rehn antaa kulmapotkun
Susanna Vilpponen / Yle

– Hienoa, että pienetkin maat ovat pärjänneet, kuten Islanti ja Belgia. Meneillään on hyvä turnaus, jossa jalkapallon suurvaltoja haastavat vahvasti pienet valtiot.

EM-pallon vaihtaminen Mikkelin musiikkijuhlien ystävyyspeliin oli Rehnille mieluisa tehtävä.

– Toivon, ettemme aiheuta mitään diplomaattista skandaalia, jos voitamme Valeri Gergijevin joukkueen tässä matsissa, Rehn virnistää.

Peli päättyi lopulta isäntäjoukkue Mikkelin voittoon, kun taas rangaistuspotkukisassa paremmin pärjäsivät vieraat. Ottelun lopputuloksesta tosin liikkui hieman erilaisia tietoja kentän laidalla.