UM: Suomalaisia ei Turkin kuolleiden eikä loukkaantuneiden joukossa

Ulkoministeriön Turkkia koskevan matkustustiedotteen mukaan uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Matkustajia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta maassa.

Kotimaa
Terrori-iskun jälkiä Atatürkin lentokentällä.
Terrori-iskun jälkiä Atatürkin lentokentällä.Sedat Suna / EPA

Suomen ulkoministeriö on varmistanut, ettei Istanbulin pommi-iskuissa kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa ole suomalaisia.

Iltapäivään mennessä on kerrottu ainakin 41 ihmisen kuolleen Istanbulin Atatürk-lentoasemalla tapahtuneissa räjähdyksissä. Tämän hetkisten tietojen mukaan haavoittuneita on lähes 240.

Ulkoministeriöön on tullut jonkun verran huolestuneita kyselyitä omaisilta. Ministeriön mukaan Istanbulissa on vajaat 200 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaismatkustajaa.

– Kaikki omaisten tiedustelemat suomalaiset on tavoitettu, kertoo kriisi- ja avustustiimin vetäjä Flora Kuparinen ulkoministeriöstä.

Atatürkin lentokenttä on vilkas kansainvälisen liikenteen kenttä, jossa on paljon myös lentoliikenteen vaihtomatkustajia.

Ulkoministeriön mukaan on kuitenkin vaikea arvioida paljonko Istanbulissa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan suomalaisia. Koko Turkissa matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on liki neljäsataa. Kaikki matkustajat eivät välttämättä ole tehneet matkustusilmoitusta, eli todellinen määrä voi olla tätä suurempikin.

Ulkoministeriön tänään päivätyssä matkustustiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)Turkkiin matkustavia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Matkustustiedote on päivätty tälle päivälle, mutta sitä ei ole muutettu aiemmasta. Matkustustiedotteen mukaan uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Tiedotteen mukaan suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kehotetaan välttämätään.