1. yle.fi
  2. Uutiset

Vilkas tapahtumaviikonloppu vaikuttaa liikenteeseen Turussa

Keskiaikaiset markkinat sulkevat Vanhan Suurtorin alueen, ja Paavo Nurmi Marathon vaikuttaa lauantaina monin paikoin.

Paavo Nurmi -maraton
Tuomiokirkko ja tuomiokirkkosilta
Paula Koskinen / Yle

Vilkas tapahtumaviikonloppu aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Turun keskusta-alueella viikonloppuna. Yleisön suositellaan saapuvan paikalle kävellen, pyörällä tai julkisen liikenteen avulla.

Kun Aurajokiranta on tapahtumakäytössä, pyöräilijöille järjestetään vaihtoehtoisia pyöräreittejä, jotka kulkevat Hämeenkadulta Itäiselle Rantakadulle tai Kirjastosillalle kohti kauppatoria.

Keskiaikaisten markkinoiden vuoksi moottoriajoneuvolla ja polkupyörällä ajo on kielletty Vanhalla Suurtorilla ja Itäisellä Rantakadulla välillä Tuomiokirkkosilta–Nunnankatu torstaina ja perjantaina klo 11.30–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11.30–18.

Ajokielto koskee myös takseja ja linja-autoja. Polkupyörän voi taluttaa markkina-alueen läpi.

*Paavo Nurmi Marathon *rajoittaa liikennettä lauantaina.

Klo 7–21 suljettuna on Itäinen Rantakatu Myllysillan ja Aurasillan väliseltä osuudelta.

Klo 12– noin 12.30 suljettuna on reitti Itäinen Rantakatu – Hämeenkatu – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Ursininkatu – Puutarhakatu. Reitti avautuu liikenteelle portaittain Hämeenkadulta alkaen juoksijoiden päästessä liikkeelle.

Klo 15.55–16.05 suljettuna on Itäinen Rantakatu välillä Myllysilta–Martinsilta.

Klo 15.55–16.30 suljettuna on Itäinen Rantakatu Martinsillan ja Unioninkadun väliseltä osuudelta.

Lisäksi Ruissalon Kansanpuistoon ei ajeta klo 12–16.30.

Maraton vaikuttaa myös bussiliikenteeseen. Klo 12–12.30 sulun aikana joitakin vuoroja jää kokonaan ajamatta. Lisäksi osa vuoroista ei käy torilla, vaan lopettaa ajonsa ennen toria tai aloittaa matkansa esimerkiksi linja-autoasemalta. Linjakohtaiset vaikutukset voit katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Päällystystyöt vielä päälle

Myös teiden kunnostustyöt aiheuttavat liikenteen ruuhkautumista Turun keskustassa joka suuntaan. Turun liikennnekeskus kehottaakin jättämään auton kotiin, jos mahdollista.

Esimerkiksi Aninkaistenkadulla (siirryt toiseen palveluun) jyrsintä- ja päällystystyö sulkee ajokaistoja välillä Tuureporinkatu–Eerikinkatu vielä torstainakin. Työkoneita on liikenteen seassa klo 12–21, ja haittaa ilmenee molemmissa ajosuunnissa.

Myös Kärsämäentiellä (siirryt toiseen palveluun) ja Kalevantiellä (siirryt toiseen palveluun) päällystystyöt hidastavat liikenteen kulkua.

Lue seuraavaksi