Brittituristit rantautuivat Poriin – hyvät kokemukset voivat tuoda lisää risteilijöitä

Odotettu turistiristeilijä kävi tänään Porissa. Se toi mukanaan satoja brittituristeja, jotka ihastuivat erityisesti suomalaiseen luontoon ja arkkitehtuuriin.

risteilyt
ihmiset tulevat ulos laivasta
Katja Halinen / Yle

Kansainvälistä risteilijää on odotettu Poriin jo pitkään. Porin Seudun Matkailu MAISAn myynti- ja markkinointijohtaja Marja Suomivirta pitää tänään toteutunutta vierailua historiallisena.

– Tiedossani ei ole tällaista ison risteilyaluksen vierailua kaupungissa muuta kuin Sonispheren ajoilta muistaakseni vuodelta 2010. Tämä hetki on todella historiallinen ja on upeaa nähdä alus vihdoin satamassa.

MAISA on valmistellut risteilijän vierailua jo yli vuoden ajan. Järjestelyihin on haluttu panostaa kunnolla, jotta turistit saisivat mahdollisimman hyvän kuvan Porista.

– Toivomme, että tämä ei jää ainoaksi vierailuksi. Risteilyvieraiden kokemukset sen käytännössä ratkaisevat. Jos palaute on hyvää, uskon että uusia aluksia voi tulla, Suomivirta toteaa.

Tyytyväisiä vieraita

Yli 400 brittituristia on tutustunut tämän päivän aikana muun muassa Yyteriin, Reposaareen, Ahlströmin alueeseen ja kaupungin keskustaan. Heidän näkemyksensä kaupungista vaikuttaa lupaavalta.

– Tämä on aika samankaltainen kuin monet muut pohjoismaiset kaupungit. Täällä ei kuitenkaan näy graffiteja. Tämä on siisti kaupunki ja asiat on järjestetty hyvin, Brian Orys toteaa.

Myös Elisabeth Williams oli varsin tyytyväinen vierailuun.

– Rakastan Suomen maisemia vesistöineen ja metsineen. Erityisen paljon pidän arkkitehtuurista. Olen todella nauttinut matkasta ja haluan ehdottomasti tulla uudelleen.

Matka jatkuu

Risteilijä jatkoi Porista matkaansa kohti Ahvenanmaata. Muita pysähdyspaikkoja pariviikkoisella risteilymatkalla ovat muun muassa Ruotsissa Tukholma, Örnsköldsvik ja Luulaja sekä Alankomaissa IJmuiden.

Viime kesänä Saga Pearl -risteilijä vierailii Raumalla.