1. yle.fi
  2. Uutiset

Päivän uutistärpit: Koska metrolla pääsee Espooseen, kuka seuraa Cameronia?

Tänään saadaan lisätietoa Länsimetron aikataulusta. Britannian konservatiivipuolueen johtajan tehtävästä kiinnostuneiden nimet julkaistaan. Mikkelissä järjestetään Päämajasymposium kahdeksatta kertaa, ja Ruotsissa Ikea avaa ensimmäisen museonsa.

Ulkomaat
Ikj, Metrokyltti ja seppo Kolehmainen
DreamWorks, Yle ja AOP

Länsimetron valmistumisesta uutta tietoa

Länsimetro Oy:n hallitus ja Helsingin Seudun Liikenne kertovat tänään iltapäivällä, milloin länsimetron rakentaminen on valmis ja metro voidaan avata matkustajille. Mahdollisesti kerrotaan myös tarkempaa tietoa bussilinjoista, joilla pääsee jatkossa Espoosta Helsinkiin.

Länsimetron oli tarkoitus valmistua 15. elokuuta, mutta Länsimetro Oy ilmoitti kesäkuun alussa, että avaaminen viivästyy tarkemmin määrittelemättömään tulevaisuuteen. Myöhemmin on selvinnyt, että monilla asemilla työt ovat vielä hyvin kesken. HSL kertoi viikko sitten, että metro saattaa aloittaa liikenteen aluksi vain Tapiolaan asti.

Mikkelissä käsitellään avoimuutta ja turvallisuutta

Päämajasymposium kokoaa politiikan ja talouden vaikuttajia Mikkeliin jo kahdeksatta kertaa. Etelä-Savon maakuntaliiton, Mikkelin kaupungin, Länsi-Savon ja Ylen järjestämän tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna avoin Eurooppa ja turvallisuus.

Paneelikeskustelussa turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta pohtivat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, Suomi Syyria Yhteisön puheenjohtaja Rami Adhan sekä Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Mattila.

Kuka korvaa David Cameronin konservatiivien johdossa?

Britanniassa julkistetaan lista hakijoista, jotka pyrkivät konservatiivipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Pääministeri David Cameron ilmoitti eroavansa ja väistyvänsä puoleensa johdosta Britannian EU-kansanäänestyksen jälkeen.

Konservatiivien uusi johtaja aloittaa tehtävässään todennäköisesti syyskuun alussa.

Ruotsiin avataan Ikea-museo

Ruotsalainen huonekaluketju Ikea avaa ensimmäisen museonsa Älmhultissa Etelä-Ruotsissa. Museossa on näytteillä ketjun parhaiten myyneitä tuotteita vuosien varrelta. Museo sijaitsee samassa rakennuksessa, johon ketjun perustaja Ingvar Kamprad perusti ensimmäisen liikkeensä vuonna 1958.

Steven Spielberg palasi lastentarinoiden pariin

Mestarielokuvaohjaaja Steven Spielberg kertoo Yle Uutisten haastattelussa uusimmasta elokuvastaan, Iso Kiltti Jätti. Perjantaina ensi-iltansa saava elokuva on Spielbergin paluu lastentarinoiden pariin. E.T:n ja Indiana Jonesien ohjaaja myöntää haastattelussa tehneensä myös huonoja elokuvia. Hän ei kerro, mitä ne ovat, mutta kertoo, mitä ne ovat opettaneet.

Spielbergin haastattelua on luvassa myös perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

Lue seuraavaksi