Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Välimereen syöksyneessä EgyptAirin matkustajakoneessa oli savua turman sattuessa. Britanniassa sisäministeri Theresa May pyrkii maan uudeksi pääministeriksi. YK jatkaa Malin Minusma-operaatiota vuodella. Uudessa-Seelannissa pikkukaupunki kärsii työvoimapulasta ja yrittää houkutella uusia asukkaita.

Ulkomaat
Britannian sisäministeri Theresa May.
Britannian sisäministeri Theresa May saapui maan hallituksen kokoukseen 27. kesäkuuta 2016.Andy Rain / EPA

Toukokuussa Välimereen pudonneen EgyptAirin matkustajalentokoneen lentotietoja tallentavasta mustasta laatikosta on paljastunut, että koneessa oli savua. Tutkijoiden mukaan koneen hylystä on lisäksi löytynyt merkkejä korkeasta lämpötilasta johtuvista vaurioista. Turman syy on yhä epäselvä.

Britanniassa sisäministeri Theresa May pyrkii konservatiivipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi. The Times -lehden teettämän mielipidekyselyn mukaan Mayta kannattaisi 55 prosenttia konservatiivipuolueen jäsenistä, jos tämä kilpailisi puheenjohtajuudesta Lontoon entisen pormestarin Boris Johnsonin kanssa. Britannian nykyinen pääministeri David Cameron eroaa tehtävästään, koska britit päättivät kansanäänestyksessä erota EU:sta.

*Yhdistyneiden kansakuntien eli YK:n turvallisuusneuvosto pidentää vuodella Malin Minusma-operaatiota. *Samalla rauhanturvaajien määrää Malissa lisätään yli 2 500:lla. Vuonna 2013 alkaneen operaation tavoitteena on Malin vakauttaminen separatistikapinan jälkeen. Operaatiossa on mukana myös suomalaisia sotilaita.

*Uudessa-Seelannissa työvoimapulasta kärsivä 800 asukkaan Kaitangan pikkukaupunki on aloittanut kampanjan, jonka avulla paikkakunnalle houkutellaan uusia asukkaita. *Kaupungissa on liikaa vapaita työpaikkoja ja tyhjillään olevia edullisia asuntoja. Pormestarin mukaan alueella on tuhat työpaikkaa, joihin ei ole löytynyt sopivia työntekijöitä.