Hyppää sisältöön

Tapahtumapuistossa on hiljaista ilman kovaa työtä – järjestäjillä ennestään pitkät sopimukset muiden kanssa

Kaksi vuotta avoinna olleeseen Kantolan tapahtumapuistoon Hämeenlinnaan ei tapahtumia tipahda kuin Manulle illallista. Kiikarissa ei ole pelkästään suuret konsertit, vaan tilaa on tarkoitus käyttää monipuolisesti messuista hengellisiin tilaisuuksiin. Järjestäjät ovat kuitenkin jo tehneet pitkiä sopimuksia muiden kanssa.

Kuva: Kantola Event Park

Hämeenlinnan Kantolanniemen tapahtumapuisto painii vielä ongelmissa, jotka vaikuttavat uusien tapahtumien saantiin.

Linnan Kehitys etsii jatkuvasti Kantolanniemeen erilaisia tapahtumia, mutta ongelmana on, että tapahtumajärjestäjät ovat varanneet tietyt paikkansa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Tapahtumajärjestäjät myös kilpailuttavat tapahtumat eri kaupunkien välillä, sanoo Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki. Suurten esiintyjien saamista Hämeenlinnaan jarruttaa myös se, että yhtyeet eivät nyt tee kiertueita.

– Mehän haemme Kantolan tapahtumapuistoon muunkin tyyppisiä tapahtumia kuin konsertteja. Etsimme niin urheilutapahtumia kuin vaikkapa maansiirtokoneiden näyttelyitä tai hengellisiä tapahtumia, sanoo Mervi Käki.

Monesti tapahtumanjärjestäjillä vain on moneksi vuodeksi eteenpäin varattuina tietyt paikat, sopimukset ovat pitkiä. Tapahtumat myös kilpailuttavat itsensä eri kaupunkien välillä, ja saattaa olla, että niillä on sopimus voimassa vaikka viideksi vuodeksi.

.
.