1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Jazzia, markkinahumua ja seuratunnelmaa – tapahtumien superviikonloppu täyttää Tornion

Meri-Lapin matkailun myyntijohtaja Teija Mikkolan mukaan Tornion tapahtumarikkaassa viikonlopussa on hyviä puolia, mutta tulevaisuudessa tapahtumat olisi hyvä saada ripoteltua useammalle viikonlopulle.

Kuva: Tornion kaupunki / kulttuuritoimi

Torniossa on luvassa tapahtumien superviikonloppu. Esimerkiksi Torstaina Liakassa alkaa Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, Suviseurat, jonne odotetaan 70 000 seuravierasta.

Viikonvaihde tarjoaa merilappilaisille myös markkinahumua, kulttuuria ja elämyksellistä liikuntaa. Perjantaina alkavat perinteiset Peräpohjolan markkinat ja kaksipäiväiset Kalottjazz- ja Blues-festivaalit.

Lisäksi Bio Rex avaa perjantaina uuden elokuvateatterin Rajalla Kauppakeskukseen ja Lapin kullan entisissä tiloissa aukeaa Duudsonien aktiviteettipuisto.

Yhteinen tapahtumakalenteri avuksi

Meri-Lapin matkailun myyntijohtaja Teija Mikkolan mukaan tapahtumarikkaassa viikonlopussa on omat hyvät puolensa.

– Meillä on oikein hyvä harjoitus siihen, kuinka kaikki onnistuu ja on erilaisia tuotteita tarjolla, sitten kun meillä on täällä oikein paljon asiakkaita.

Mikkola kuitenkin näkee, että tulevaisuudessa tapahtumat olisi hyvä saada ripoteltua useammalle viikonlopulle. Meri-Lapin matkailulla on tarkoituksena koota tapahtumakalenteri ensi kesäksi.

– Lähinnä tämä tiedon välittäminen, että kaikki tietäisivät alueella mitä, milloin ja missä tapahtuu, niin se voi edesauttaa suunnittelua.

Mikkola toivoo, että tapahtumakalenterin avulla alueella päästäisiin jouhevaan tapahtumien kulkuun ja alueella riittäisi tapahtumia koko kesän ajaksi.

– Olisi erityyppisiä tapahtumia ja erityyppistä ohjelmatarjontaa, niin tänne ei tarvitsisi tulla semmoiseen tyhjään aukkoon, vaan aina olisi jotain tarjolla.