1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Esitutkinta valmistui: Axl Smithiä epäillään 43 salakatselusta

Juontaja Axl Smithin epäiltyä salakatselua koskeva esitutkinta on valmistunut. Syyteharkintaan etenee 43 salakatseluepäilyä.

Kotimaan uutiset
Mediapersoona Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa.
Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa 2016.Jarno Kuusinen / AOP

Juontaja Axl Smithiä epäillään kaikkiaan 43 salakatselusta, tiedottaa poliisi. Poliisi kertoo saaneensa tapauksen esitutkinnan valmiiksi.

Poliisille tehtiin tapauksessa yhteensä 60 rikosilmoitusta, joista 43 etenee syyteharkintaan. Osassa tapauksista salakatseluepäily oli rikosoikeudellisesti vanhentunut, ja joissain tapauksissa poliisi ei tunnistanut kaikkia asianomistajia.

Jokaisessa tapauksessa rikosnimikkeenä on salakatselu. Neljässä tapauksessa Smithiä epäillään myös kunnianloukkauksesta ja kahdessa tapauksessa yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Esitutkinnassa selvisi, että kolmessa tapauksessa materiaalia on näytetty ulkopuolisille henkilöille. Tämän lisäksi kolmessa tapauksessa materiaalia on jaettu muutaman ihmisen WhatsApp-sovelluksen ryhmään.

Juttu etenee seuraavaksi loppulausunnoille sen laajuudesta johtuen. Aikaa loppulausuntojen antamiseen on elokuun 5. päivään.

Lue seuraavaksi