Ministeri Berner lisäsi sidonnaisuuslistalle kymmenkunta uutta yritystä – teki sukupolvenvaihdoksen Vallila Interiorissa

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on täydentänyt eduskunnalle annettavaa sidonnaisuusilmoitustaan yhdellätoista uudella yrityssidonnaisuudella. Ne kaikki liittyvät hänen osin omistaamaansa Vallila Interior -konserniin.

politiikka
Anne Berner
Anne BernerPetteri Paalasmaa / AOP

Uudet ministerit ovat jättäneet eduskunnalle listan sidonnaisuuksistaan.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) omaisuus koostuu omakotitalon puolikkaasta Seinäjoella ja asunnosta Helsingissä. Velkaa pohjalaisministerillä ei ilmoituksensa mukaan ole. Hän on Sydänliiton puheenjohtaja, Valion eettisen neuvottelukunnan jäsen ja Seinäjoen kaupunginvaltuutettu.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) omistaa Espoossa asunnon, josta on satatuhatta euroa velkaa. Mykkänen arvioi Suomalaisen energiaklubin hallituksen puheenjohtajan toimen jääväävän hänet ministerinä. Siksi Mykkänen ilmoittaa pidättaytyvänsä tehtävästä ministerinä ollessaan.

Berner antoi uuden selvityksen

Myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittelee eduskunnalle sidonnaisuuksiaan.

Vuosi sitten annettu ilmoitus sisälsi ylimalkaisen tiedon Bernerin olevan Vallila-konsernin ja -konserniyhtiöiden hallituksen puheenjohtaja ja jäsen.

Puutteisiin kiinnitti huomiota pari viikkoa sitten Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Ilta-Sanomat.

Listaa on nyt täydennetty 11 uudella hallituksen puheenjohtajuudella tai jäsenyydellä. Ne ovat osa perheyhtiö Vallila Interiorin konsernia, kuten Vallila Collection, Vallila Contract tai Vallila Interior International.

Berner siirsi  Vallila Interiorin omistusta pojilleen

Berner kertoo vähentäneensä omistustaan varsinaisessa Vallila Interiorissa reilusta 60 prosentista reiluun 30 prosenttiin. Vallilassa on tehty osittainen sukupolvenvaihdos ja Berner on siirtänyt puolet omistuksestaan pojilleen.

Hän omistaa sijoitusasuntoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, liikehuoneiston Helsingissä ja loma-asunnon Espanjassa.

Ministeri Bernerin tulonlähteitä ovat sijoitusasuntojen vuokrat ja perheyhtiön osingot. Lisävelkaa hän ilmoittaa ottaneensa loma-asuntoa varten satatuhatta euroa ja velkasaldo on nyt vajaa 900 000 euroa.

Berner johtaa Uuden lastensairaalan tukisäätiötä, -yhdistystä ja uuden sairaalatalon kiinteistön hallitusta.

Uutena luottamustehtävänä Berner ilmoittaa olevansa sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavan Helsingin Diakonissalaitoksen hallintoneuvoston jäsen.

Juttua korjattu 30.6.2016 kello 19:40: Sidonnaisuusilmoituksen puutteisiin kiinnitti huomiota Ilta-Sanomat ja Taloussanomat, ei Talouselämä kuten jutussa alun perin mainittiin.