Suomivalimolle uudet omistajat Iisalmessa

Valimoliiketoimintaa koskeva kauppakirja allekirjoitettiin torstaina. Valimo jatkaa toimintaansa Iisalmessa.

Metallien valu
Componenta Suomivalimon Iisalmen tehdas.
YLE / Savo

Iisalmessa sijaitseva Suomivalimo vaihtaa omistajaa. Iisalmen Valimo Oy on allekirjoittanut torstaina kauppakirjan koskien Componenta Finland Oy Suomivalimon liiketoiminnan ostamista huhtikuussa tehdyn aiesopimuksen mukaisesti. Valimo jatkaa toimintaansa Iisalmen Parkatintien teollisuusalueella. Valimon liiketoiminta siirtyy uudelle yritykselle 1. heinäkuuta alkaen.

Iisalmen Valimo Oy:n uudet omistajat ovat hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtonen, toimitusjohtaja Olli Karhunen, tehtaanjohtaja Petri Lyyra ja tekninen asiantuntija Lauri Huuskonen.

– Pitkäaikaisina omistajina tavoitteena on lähteä kehittämään toimintaa eteenpäin. Me teemme tätä Iisalmi-lähtöisesti ja uskomme, että toimintaa voidaan kehittää Iisalmessa, toimitusjohtaja Olli Karhunen sanoo.

Valimo työllistää noin 90 henkilöä, jotka jatkavat Suomivalimon vanhoina työntekijöinä. Yritys valmistaa valurautakomponentteja ja sen liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa. Valimon asiakkaita ovat pääasiassa tunnetut pohjoismaiset koneenrakennus- ja tuulivoimateollisuuden toimijat.