Video: Brittiperhe voitti yön Eiffel-tornissa – autistiset pojat saivat nähdä Pariisin valot

Yhdysvaltalaisyhtiö järjesti kilpailun, jonka palkintona oli mahdollisuus päästä yöpymään Eiffel-torniin rakennettuun huoneistoon. Yksi kilpailun neljästä voittajasta oli englantilaispariskunta kahden autistisen poikansa kanssa.

Ulkomaat
Michelle Stevenson ja John Williams poikiensa Bailyn ja Caseyn kanssa Eiffel-tornissa.
188 neliömetrin kokoinen huoneisto sijaitsee tornin ensimmäisessä kerroksessa 57 metrin korkeudessa.

Loma-asuntoja vuokraava yhdysvaltalaisyritys HomeAway järjesti keväällä kilpailun, jonka palkintona oli mahdollisuus päästä yöpymään yhdessä Pariisin kuuluisimmista maamerkeistä: Eiffel-tornissa.

Kilpailuun osallistuvien piti vastata kysymykseen, mitä he tekisivät, jos saisivat huoneen Eiffel-tornista käyttöönsä. Yhtiö rakensi huoneiston tornin ensimmäiseen kerrokseen 57 metrin korkeuteen, tilaan, joka normaalisti on kokous- ja seminaarikäytössä.

Yli 150 000 ihmistä ympäri maailman otti kilpailuun osaa ja heidän joukostaan valittiin neljä voittajaa, jotka saivat ottaa mukaansa viisi muuta vierasta.

Michelle Stevenson katseli Eiffel-tornin välkettä poikansa kanssa.
Michelle Stevenson katseli Eiffel-tornin välkettä poikansa kanssa. Reuters-TV

Englantilainen Michelle Stevenson vastasi, että hänen unelmansa on, että hänen kaksi autistista poikaansa pääsisivät katsomaan Pariisin valoja. Stevensonin mukaan pojat rakastavat valoesityksiä.

– Tämä oli täysin heitä varten, sillä he ovat innoissaan Eiffel-tornista, sen rakenteesta ja valoista. Koska he ovat autistisia, uskon, että kokemus on todella unohtumaton heille. Se on jotain, jota he eivät koe toiste, tämä on kokemus, joka tapahtuu kerran elämässä. Osallistuimme kilpailuun vain heidän vuokseen, Stevenson sanoi.

Ikkunoista näkymät Pariisin ylle

Michelle, hänen miehensä John Williams sekä lapset, 9-vuotias Baily ja 6-vuotias Casey, saivat 188 neliömetrin kokoisen huoneiston käyttöönsä Ranskasta kotoisin olleen voittajan jälkeen. Heidän jälkeensä vierailulle pääsevät yhdysvaltalainen perhe, sekä japanilaiset vastanaineet sisarukset miehineen.

Michelle Stevenson ikkunan äärellä Eiffel-tornissa toisen poikansa kanssa.
Reuters-TV

Huoneiston seinät ovat suurelta osin lasia ja niistä avautuu hieno näkymä Pariisin ylle. Ikkunoista näkyvät muun muassa Riemukaari sekä Sacré Coeur -basilika.

Tilanpuutteen vuoksi kylpyhuonetilat piti rakentaa erilliseen paikkaan kaksi kerrosta huoneiston yläpuolelle. Huoneiston rakentaminen kesti vain kaksi vuorokautta.

Pojat saivat erikoisyllätyksen

HomeAway sponsoroi Ranskassa järjestettäviä jalkapallon EM-kisoja ja huoneisto on paikoillaan vain kuukauden ajan. Päiväsin huoneisto on jalkapallofanien käytössä, jotka voivat katsella pelejä suurilta televisioruuduilta.

Michelle Stevenson ja John Williams katselivat Eiffel-tornin välkettä poikiensa kanssa.
Michelle Stevenson ja John Williams Eiffel-tornin juurella poikiensa kanssa. Reuters-TV

Vierailunsa aikana Michelle perheineen pääsi muun muassa tutustumaan tornin osiin, jotka normaalisti ovat suljettuna yleisöltä.

Järjestäjät olivat varanneet myöhemmin vielä yllätyksen perheen pojille: he olivat asentaneet suuren punaisen napin, jota pojat saivat painaa ikään kuin he olisivat sytyttäneet tornin iltavalot.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset