Varkauden rivitalon tuhopoltosta epäilty mielentilatutkimukseen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on päättänyt lähettää muun muassa törkeästä tuhotyöstä syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Mies on tunnustanut esitutkinnassa sytyttäneensä huhtikuussa tulipalon rivitalossa Varkaudessa.

Varkaus

Pohjois-Savon käräjäoikeus on passittanut muun muassa rivitalon tuhopoltosta syytetyn miehen mielentilatutkimuksiin. Syytteen mukaan mies sytytti yöaikaan huhtikuussa Varkauden Könönpellossa tulipalon, joka tuhosi rivitalokiinteistön varaston, levisi asuntoon ja rakennuksen kattorakenteisiin. Rakennus, asunnot ja irtaimistot kärsivät laajoja palo-, vesi- ja savuvahinkoja, joista aiheutui yhteensä noin 200 000 euron vahingot.

Asuinhuoneistossa on ollut nukkumassa seitsemän asukasta. Viereisessä rakennuksessa on ollut yhdeksän asukasta. Syyttäjän mukaan tulipalo on aiheuttanut ihmisille vakavaa terveyden tai hengenvaaraa. Tuhotyö on syyttäjän mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska se on sytytetty ihmisten ollessa nukkumassa.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt teon. Häntä syytetään myös muista rikoksista kuten tuhotyön yrityksestä, joka on tapahtunut samana yönä kuin rivitalopalo. Mies on myöntänyt esitutkinnassa sytyttäneensä tuleen Varkaudessa omakotitalon ulkoseinän vieressä olleen halkopinon ja sitä suojanneen pressun. Teko jäi yritykseksi, koska paikalle sattunut poliisipartio sammutti palon.

Miestä syytetään myös muun muassa vahingonteoista, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä ja varkaudesta. Osaan syytteistä syytetty on vastannut, ettei muista tapahtuneesta mitään.

Syyttäjä vaatii miehelle yli neljän vuoden vankeusrangaistusta.