1. yle.fi
  2. Uutiset

Keuruun turvapaikanhakijat eivät jää Keuruulle

Keuruulla on valtuustopäätös 25:n oleskeluluvan saaneen vastaanottamisesta. Kaikki tähän mennessä oleskeluluvan saaneet ovat kuitenkin lähteneet muualle.

Keuruu
Keuruun kasarmialue.
Matti Myller / Yle

Valtaosa vastaanottokeskusten turvapaikanhakijoista on vielä vailla oleskelulupapäätöstä, eikä moni ole päässyt edes maahanmuuttoviraston haastatteluun. Keski-Suomen suurimmassa yli 500 paikan vastaanottokeskuksessa Keuruulla vasta murto-osa on saanut päätöksen, niistä suurin osa on kielteisiä.

– Oleskeluluvan saaneita on meillä kolmisenkymmentä, ja kielteisen päätöksen saaneita viitisenkymmentä, sanoo Keuruun vastaanottokeskuksen johtaja Razul Azizan.

Kukaan oleskeluluvan saaneista ei toistaiseksi ole jäänyt Keuruulle, vaan kaikki luvan saaneet ovat muuttaneet Jyväskylän seudulle. Keuruulla on valtuustopäätös 25 oleskeluluvan saaneen vastaanottamisesta.

– Tyhjiä asuntoja on asuntoja on, ja vastaanottokoordinaattori voi aloittaa elokuussa. Sitten tietenkin neuvotellaan, että ketkä tänne haluavat jäädä, sanoo Keuruun perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.

Myös Kyyjärvellä enemmistö päätöksista on ollut oleskeluluvalle kielteisiä.

Lue seuraavaksi