Saarifestivaali Bättre Folk kasvattaa suosiotaan – ainutlaatuinen tapahtumapaikka asettaa haasteita laajentumiselle

Suositun Bättre Folkin kasvua jarruttaa Hailuodon infrastruktuuri: saarella on rajallisesti majoitustiloja ja myös liikenneyhteydet asettavat tapahtuman laajentamiselle omat haasteensa. Järjestäjät haluavatkin keskittyä festivaalin sisällön kehittämiseen.

kulttuuri
Hailuoto
Marko Siekkinen / Yle

Pieni, mutta idyllinen musiikkifestivaali Bättre Folk Oulun edustalla Hailuodossa kasvattaa vuosi vuodelta suosiotaan. Lippuja viikonloppuna järjestettävään tapahtumaan on varattu lähes 2 000 kappaletta, kun viime vuonna festareilla kävi 1 500 ihmistä.

Tapahtumaan olisi tulossa enemmänkin väkeä, mutta saaressa järjestettävä festivaali ei pysty ainakaan toistaiseksi kasvamaan juurikaan nykyisestään, kertoo festivaalin järjestäjä Aki Roukala.

Kehitämme tapahtumaa sisällöllisesti ja laadullisesti, ei niinkään määrällisesti.

Aki Roukala

– Kehitämme tapahtumaa sisällöllisesti ja laadullisesti, ei niinkään määrällisesti. Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta kasvattaa festivaalia nykyisestään pelkästään sen vuoksi, että riskit kasvavat kaikin puolin huomattavasti, Roukala sanoo.

Bättre Folkin kasvua jarruttaa erityisesti Hailuodon infrastruktuuri. Saarella on rajallisesti majoitustiloja, ja myös liikenneyhteydet saareen pitävät tapahtuman pienimuotoisena.

Bättre Folk käynnistyy perjantaina 1. heinäkuuta. Festivaalilla esiintyy viikonvaihteessa iso liuta muusikoita ja bändejä. Lisäksi festareilla esiintyy useita tunnettuja kotimaisia kirjailijoita.

Viidettä kertaa järjestettävä festivaali on noussut Suomessa jo pienoiseksi kulttitapahtumaksi intiimin tunnelmansa ja sijaintinsa ansiosta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus