Taas uusia lentoja Euroopasta Lappiin – ja nyt lennetään kesällä

Hollantilainen matkanjärjestäjä Voigt Travel aloittaa ensi kesänä uudet tilauslennot Amsterdamista Rovaniemelle. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan kiinnostus Lapin kaltaisia koskemattomia ja turvallisia lomakohteita kohtaan kasvaa koko ajan, mutta pohjoiset matkakohteet tunnetaan yhä melko huonosti.

Kotimaa
Rovaniemen lentokenttä
Rovaniemen lentokenttää uudistettiin 25 miljoonalla eurolla.Finavia

Hollantilainen Voigt Travel alkaa lennättää matkustajia Hollannista Lappiin ensi vuoden kesä-heinäkuussa kaksi kertaa viikossa. Lennot operoidaan kolmiolentoina välillä Amsterdam-Rovaniemi-Tromssa-Amsterdam.

Finavia pitää uutista avattavista uusista kesälennoista erinomaisena.

– Lapin talvituotteet ovat tietenkin tunnetumpia, mutta pohjoisen kesän markkinoinnissa meillä suomalaisilla on vielä tekemistä. Voigt Travelin lanseeraus voi hyvin olla ensiaskeleita kesämatkustuksen kasvuun, arvioi johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Voigt Travel suunnittelee lisäävänsä Lapin matkojen tarjontaansa lähivuosien aikana ja laajentavansa kesälentojen aikatauluja elo-syyskuulle saakka.

Hollantilaisyhtiön toimitusjohtaja Cees van den Bosch sanoo, että kiinnostus Lapin kaltaisia koskemattomia ja turvallisia lomakohteita kohtaan kasvaa koko ajan. Hänen mielestään pohjoiset matkakohteet tunnetaan edelleen melko huonosti.

– Pohjoisin osa Eurooppaa on yhä todella kaukana ja tuntematon paikka eurooppalaisille matkustajille, joten saavutettavuus on elintärkeää, sanoo Voigt Travelin toimituysjohtaja Cees van den Bosch Finavian tiedotteessa.