Siun Soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen pysyy edelleen Osuuskaupan luottamushenkilönä

Heinäkuun alussa Siun soten toimitusjohtajana aloittanut Ilkka Pirskanen pitää paikkansa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtajana. PKO tuottaa tytäryhtiössään terveyspalveluja, mikä on herättänyt kysymyksen Pirskasen jääviydestä.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Ilkka Pirskanen.
Yle

Siun Soten toimitusjohtajana heinäkuun alussa aloittanut entinen koulutuskuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen ei jätä paikkaansa Pohjois-Karjalan osuuskaupan luottamushenkilönä. Pirskanen toimii osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Siun Soten tavoin PKO tuottaa terveyspalveluja, mikä on herättänyt kysymyksen tuoreen toimitusjohtajan mahdollisesta jääviydestä. Pirskanen kertoo kysyneensä asiasta muun muassa Kuntaliitosta, eikä asiassa hänen mukaansa ole tällä hetkellä ongelmaa.

PK Terveys on osuuskaupan tytäryhtiö.

– Hallintoneuvosto ei osallistu mitenkään tytäryhtiön operatiiviseen toimintaan, selvittää Ilkka Pirskanen.

Pirskanen sanoo kuitenkin seuraavansa sote-lainsäädäntöä, ja sitä kuinka esimerkiksi terveyspalvelujen valinnanvapaus tullaan määrittelemään.

Jos PKO:n ja uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän välille syntyy terveyspalveluissa kilpailutilanne, on Pirskanen valmis eroamaan osuuskaupan luottamustehtävästä.