1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alkavan viikon pääaiheet: Uudet varusmiehet astuvat palvelukseen, viikonloppuna festarisuma

Ensi viikolla päättyy muslimien paastokuukausi Ramadan. Puola isännöi Naton huippukokousta viikonloppuna ja Suomessa järjestetään useita kesäfestivaaleja. Viikon lopulla tiedetään mikä maa on jalkapallon Euroopan mestari.

Kotimaan uutiset
Ruisrockin yleisöä.
Joonas Mäkivirta / Ruisrock

Maanantaina aloittaa palveluksensa noin 12 000 asevelvollista miestä ja vapaaehtoista naista. Naisia tästä määrästä on noin 300. Maavoimissa aloittaa noin 10 000, merivoimissa noin 1 550 ja ilmavoimissa noin 650 miestä ja naista. Rajavartiolaitoksen joukkoihin menee noin 300 alokasta.

*Keskiviikkona *päättyymuslimien paastokuukausi Ramadan. Ramadanin aikaan saa syödä vain auringon laskettua, juodakaan ei saa, saati polttaa tupakkaa valoisaan aikaan.

Keskiviikkona ja torstaina pelataan jalkapallon EM-kisojen välierät. Finaaliottelu pelataan sunnuntaina kello 22.00.

Viikon puolivälistä alkaa myös varsinainen kesätapahtumien suma. Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 6.–10.7. Kisa-Areenalla nähdään mm. Tangolaulukilpailun jännittävät finaalihetket, joiden huipentumana kruunataan jälleen juhlallisin menoin Tangokuningas ja Tangokuningatar 2016.

Savonlinnan Oopperajuhlat pidetään 8.7.–6.8. Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2016 pääteemana on italialainen ooppera.

Ruisrock-festivaalia juhlitaan 8.–10.7. Turussa Ruissalon Kansanpuistossa. 46 vuotta täyttävä Ruisrock on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali.

Porin jazz järjestetään 9.–17.7 Esiintyjinä nähdään mm. Seal, Ms. Lauryn Hill ja Richard Ashcroft.

*Perjantaina ja lauantaina *Puola isännöi Naton huippukokousta. Euroopan unionia kokouksessa edustavat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja korkea edustaja Federica Mogherini.

Huippukokouksen yhteydessä järjestetään EU:n ja Yhdysvaltojen johtajien kokous, jossa puheenjohtaja Donald Tusk ja puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman. Vuodesta 1949 lähtien on järjestetty 26 Naton huippukokousta.

Lue seuraavaksi