Wärtsilälle viiden voimalaitosprojektin tilaukset Argentiinasta – tuo työtä Vaasaan

Wärtsilä on saanut viiden voimalaitosprojektin tilaukset Argentiinasta. Tilauksilla on merkittävä työllisyysvaikutus Vaasalle. Yhtiö tiedotti tilauksista tänään perjantaina.

talous
Wärtsilän logo.
Yle

Wärtsilä toimittaa Argentiinaan viisi maan kantaverkon kehittämistä tukevaa voimalaitosprojektia. Tilausten yhteisarvo on noin 150 miljoonaa euroa. Viiden voimalan yhteenlaskettu teho on 382 megavattia.

Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki kertoo, että tilauksilla on merkittävä työllisyysvaikutus Vaasalle. Suunnittelu sekä projektinhallinta ja -johto hoituvat pääasiassa Vaasasta käsin. Tilaukset tuovat työtä myös tuotantoon, sillä pienemmät moottorit valmistetaan Vaasassa, isommat Italian Triestessä. Vaasassa tehdään tilauksiin kuuluvat 34DF-monipolttoainemoottorit.

Kolmesta voimalaitoksesta on allekirjoitettu sopimukset Industrias J.F. Secco S.A:n kanssa. Niiden yhteenlaskettu arvo on 78 miljoonaa euroa. Tilaukset kirjataan Wärtsilän tilauskirjaan tämän vuoden toisellä neljänneksellä.

Seccolle toimitettavien kolmen voimalan teho on yhteensä 192 megawattia, ja ne koostuvat Wärtsilän monipolttoainemoottoreista. Laitokset käyttävät pääasiassa maakaasua ja varapolttoaineena voidaan käyttää raskasta polttoöljyä. Toimitukset ajoittuvat alkuvuoteen 2017.

Lisäksi Wärtsilä on saanut kaksi projektia kahdelta eri argentiinalaiselta itsenäiseltä sähköntuottajalta. Ne kirjattaneen vuoden kolmannen neljänneksen tilauskirjaan.

Yhtlö kertoi tilauksista perjantaina.