Hyppää sisältöön

Tarkennus Ylen verkkouutiseen: Putinin vastaus joukkojen vetämisestä ei ollut käännösvirhe

Putin sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa Kultarannassa, että Venäjä on vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin päähän Suomen rajasta.

Kuva: Mikhail Metzel / TASS / AOP

Yleisradio tarkentaa perjantaista verkkouutistaan, jonka mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedotustilaisuudessa kertomassa alkuperäisessä uutisessa olisi mahdollisesti ollut tulkin käännösvirhe.

Putin sanoi Suomen-vierailunsa lehdistötilaisuudessa Naantalin Kultarannassa, että Venäjä on vetänyt joukkonsa puolentoista tuhannen kilometrin päähän Suomen rajasta. Ylen uutisessa asia myös kerrottiin alkujaan tällä tavoin, mutta myöhemmin juttua muokattiin. Putinin lausunto käsitettiin tulkin käännösvirheeksi. Tämä käsitys oli väärä.

Putin vastasi Ylen toimittajan Marja Mannisen kysymykseen Venäjän sotilaallisesta läsnöolosta. Vastauksen osa, jossa käydään läpi sotajoukkojen etäisyyttä Suomen rajasta on tarkasti käännettynä seuraava:

– Olemme vieneet sotajoukkomme pois Suomen ja Venäjän rajan etäisyydeltä 1500 kilometrin etäisyydelle. Emme ole muuttaneet mitään tähän päivään mennessä. Näin se on. Mutta meidän Baltian rajoillamme Naton joukot sen kun kasvavat. Mitä meidän pitäisi tehdä?