Sirkusnorsu käy päiväkävelyillä Berliinissä – video

Paikalliset asukkaat ovat ihastuneita Maya-norsusta ja lapset juoksevat Mayan luokse nähdessään sen.

Ulkomaat
Uutisvideot: Sirkusnorsu käy päiväkävelyillä Berliinissä
Uutisvideot: Sirkusnorsu käy päiväkävelyillä Berliinissä

Berliinin itäpuolen Lichtenbergin kaupunginosassa vierailulla olevan sirkuksen Maya-norsusta on tullut paikallinen julkkis.

Rauhallinen 40-vuotias norsu käy hoitajiensa kanssa kävelyllä kaupungin kaduilla useita kertoja päivässä ja kerää kintereilleen paljon kiinnostuneita paikallisia.

Mayalla ei ole edes talutushihnaa kävelyillään, sillä se on niin ystävällinen, että jopa pikkulapset voivat silittää sitä. Toisaalta 4,5 tonnia painavalle eläimelle talutushihnalla ei juuri edes olisi merkitystä. Hoitajat ohjaavat Mayaa kadulla koskettamalla sitä kevyesti kärsään. Erään asiantuntijakommentin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Maya ei sirkusnorsuna edes karkaisi, ellei "meteori iskeytyisi sen viereen".

– Viemme Mayan kävelylle päivittäin, koska norsut tarvitsevat viihdykettä ja pieniä muutoksia, Super Circus Busch -sirkuksen johtaja Alexander Scholl sanoi.

– Lähistöllä on juna-asema, jota useat ihmiset käyttävät. Lapset ovat innoissaan ja juoksevat aina Mayan luo. Kaikki saavat koskea ja silittää sitä.

Maya myös raapii mielellään kylkeään paksuihin puihin ja betonielementteihin. Lämpötila Berliinissä on noussut 25 asteeseen ja Maya sai juodakseen läheisestä vesipostista erään kävelynsä aikana.

– Ihmiset alueella ovat todella innoissaan. Aivan jokainen tuntee Mayan nimeltä ja tietää tarkkaan, mihin aikaan se käy kävelyllä, Scholl kertoi.

Kukaan paikallisista asukkaista ei ole valittanut kävelyretkistä ja toisaalta Saksan laissakin erityisesti suositellaan kävelyretkiä norsujen hyvinvoinnin takaamiseksi. Mayan perässä kulkee myös sirkuksen henkilökuntaa siivoten sen mahdolliset jätökset pois kadulta.

Heinäkuun alkupuolella Maya ja sirkus jatkavat matkaa toisaalle Berliinissä.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset