Eukonkannon maailmanmestaruus meni tänä vuonna Venäjälle

Venäläisten lisäksi kisassa nähtiin jälleen paljon kansainvälistä väriä. Hyväntuulisesta kisasta on tullut myös suosittu häämatkakohde.

Kotimaa
eukonkantajia vesiesteessä
Kisan vesieste oli tänä vuonna erityisen liukas, mikä erotteli jyvät akanoista. Kuvan keskellä voittajapariskunta, venäläiset Dmitriy Sagal ja Anastasia Loginova. He kertovat tunnelmiaan videolla.

Eukonkannon 21. maailmanmestaruuskilpailut olivat tänä vuonna venäläisten juhlaa. Venäläispari Dmitriy Sagal ja Anastacia Loginova runnoivat toiseksi viimeisessä erässä kisan voittajiksi ajalla 1.02.78. Kolmatta kertaa kisassa mukana oleva pari oli silminnähden yllättynyt voitostaan.

– Lähdimme toki hakemaan voittoa, mutta emme uskoneet, että se tapahtuisi. Emme todellakaan suunnitelleet mitään voittopuheita, ja siksi olemme hieman hämmentyneitä, Loginova kertoo.

Kisaa varten pari on harjoitellut enimmäkseen juoksemalla sekä yksittäin että pareittain.

– Rata oli kyllä äärimmäisen rankka. Nyt aiomme vain nukkua pari päivää, Loginova nauraa.

Toiseksi kisassa tuli lajin pitkäaikainen sanansaattaja, Suomen Taisto Miettinen parinsa Kristiina Haapasen kanssa. Voittajista he jäivät jälkeen hieman yli neljä sekuntia. Kolmanneksi tuli viime vuoden voittajakantaja Ville Parviainen vaimonsa Janette Oksmanin kanssa runsaan sekunnin erolla kakkoseen.

Eukonkanto on nouseva häämatkakohde

Mukana kisassa oli jälleen runsaasti ulkomaisia osanottajia. Kaikkiaan kisaan ilmoittautui kisaajia 13 eri maasta, Suomen lisäksi muun muassa Yhdysvalloista, Meksikosta, Australiasta, Sri Lankasta ja Japanista.

Eisuke ja Sayaka Kawahara osallistuivat kisaan tuoreen avioliittonsa kunniaksi. Viimeiseksi lomapäiväksi säästetty ohjelmanumero viimeisteli eksoottisen häämatkan.

– Lähdimme pitämään hauskaa ja sitä saimme todella paljon. Tämän parempaa lopetusta matkalle ei voisi olla, aurinkoisesti hymyilevä Eisuke Kawahara toteaa.

Eukonkannosta näyttäisi olevan tulossa suosittu häämatkaohjelma hääpareille kautta maailman. Kawaharien lisäksi eukonkantajien joukossa oli vastanaineita ainakin Saksasta ja Australiasta.

Sidneyläiset Ben ja Jess Gregg ovat kisassa jo konkareita, sillä pari on hallitseva eukonkannon Australian mestari.

– Meidän kisassa oli tosin vain 15 osallistujaa, eikä rata ole lähellekään näin vaativa, Ben Gregg kertoo.

Australian lisäksi eukonkantolisenssi on myönnetty Viroon, Latviaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Saksaan, Puolaan, Israeliin ja Ukrainaan.