Jo kahdeksaa kuubalaista lentopalloilijaa epäillään törkeästä raiskauksesta

Poliisi epäilee Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajien syyllistyneen törkeään raiskaukseen Tampereella, jossa on viikonloppuna pelattu lentopallon maailmanliigan turnaus.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro. Kuva: Yle

Poliisi on ottanut yhteensä kahdeksan kuubalaista lentopalloilijaa kiinni epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että tämän hetkisten tietojen mukaan tapauksella on yksi uhri.

Poliisi kertoi eilen ottaneensa kiinni kolme kuubalaista pelaajaa epäiltynä seksuaalirikoksista. Kiinniotot tapahtuivat Tampereella ennen eilistä Suomea vastaan pelattua maailmanliigan ottelua.

Tänään poliisi ilmoitti tehneensä lisää kiinniottoja. Yksi pelaajista otettiin kiinni tänään aamulla ja neljä myöhemmin Kuuban ja Portugalin välisen ottelun jälkeen.

– Kaikkia epäillään törkeästä raiskauksesta, Länsipuro sanoo.

Epäilty tapaus on tapahtunut hotellissa, jossa Kuuban maajoukkue majoittui.

Länsipuro kertoo poliisin olevan huomenna yhteydessä syyttäjään asian tiimoilta.

Eilen kiinniotettujen pelaajien osalta poliisin pitää tehdä päätös vangitsemisesta tiistaihin puoleenpäivään mennessä. Tänään kiinniotettujen kohdalla takaraja on keskiviikona.

– Melko luonnollista, että he eivät todennäköisesti pääse lähtemään huomenna pois Suomesta niin kuin suunnitelma oli, Länsipuro toteaa.