1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanada

Trudeau muistutti: Kanadalaiset ovat usein alkuperäiskansojen mailla tajuamatta sitä

Kanadan pääministeri Justin Trudeau otti alkuperäiskansat esille heti kansallispäivän puheensa alussa. Ottawassa pitämässään Canada Day -puheessaan Trudeau sanoi, että kanadalaisten on hyvä muistaa olevansa usein alkuperäiskansojen alueilla.

Kanada
Kanadan uusi pääministeri Justin Trudeau vannoi virkavalansa keskiviikkona.
Kanadan pääministeri Justin Trudeau muistutti heti kansallispäivän puheensa alussa, että Kanada-päivää vietetään Algonquin-kansan perinteisellä alueella.Chris Roussakis / EPA

Kanadan pääministeri Justin Trudeau muistutti heti kansallispäivän puheensa alussa, että Kanada-päivää vietetään Algonquin-kansan perinteisellä alueella.

Ottawassa perjantaina pitämässään Canada Day -puheessaan Trudeau sanoi myös, että kanadalaisten on hyvä muistaa olevansa usein alkuperäiskansojen alueilla.

– Kanadalaiset ovat usein alkuperäiskansojen perinteisillä alueilla tajuamatta sitä. On tärkeää, että me kaikki pohdimme tätä, koska ensimmäinen askel todellisen sovinnon tiellä on oppia toinen toisistaan, Trudeau sanoi.

Canada Day on Kanadan kansallispäivä

Canada Day tai Fête du Canada on Kanadan kansallispäivä. Sitä juhlitaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Justin Trudeau puhui Kanadan alkuperäiskansoista myös puheensa keskivaiheilla ja toisti usein kuullun tavoitteen, jonka mukaan Kanada on sitoutunut uudistamaan suhteensa maan alkuperäiskansoihin.

– Teemme tämän kunnioittaen heidän perinteitään.

Yleisesti ottaen pääministeri Trudeaun kansallispäivänpuheen keskeinen teema oli Kanadan monimuotoisuus, jota hän pitää maan vahvuutena.

Trudeaun puheen voi katsoa CBC Newsin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi