Arabiemiraatit neuvoo välttämään kansallisasua ulkomailla - USA pidätti viattoman miehen terrorismiepäiltynä

Kaapuun ja huiviin pukeutunutta liikemiestä luultiin ohiolaisessa hotellissa terroristiksi.

Ulkomaat

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viranomaiset ovat turvallisuussyistä ohjeistaneet kansalaisiaan välttämään kansallispuvun käyttöä ulkomaanmatkoilla. Ohjeistukseen päädyttiin, kun Yhdysvalloissa Ohion osavaltiossa matkalla ollut perinneasuun pukeutunut liikemies kaadettiin maahan ja pidätettiin, koska häntä epäiltiin terroristiksi. Arabiemiraateissa miesten kansallisasuun kuuluu valkoinen kaapu, huvi ja otsanauha.

Arabiemiraattimedia kertoi, että mies oli matkalla Yhdysvalloissa, kun hotellivirkailija soitti hätänumeroon ja kuvaili miehen vaikuttavan siltä, että hänellä voisi olla yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin. Lopulta 41-vuotias liikemies pidätettiin hotellissa Ohiossa.

Arabiemiraattien ulkoministeriö on vaatinut Yhdysvalloilta selitystä tapahtumien kulusta. Yhdysvaltain paikallinen suurlähetystö on jo pahoitellut tapausta ja luvannut etsiä lisätietoa Ohion osavaltion viranomaisilta.

Liikemies oli Yhdysvalloissa saadakseen lääketieteellistä hoitoa, kertoo sanomalehti The National. Virheen tultua ilmi poliisit vapauttivat miehen, mutta kovakouraisen pidätyksen takia hän vaati sairaalahoitoa.

Lähteet: Reuters