Yksityiskodit ja naapurikunnatkin majoittavat Seinäjoen tapahtumien matkailijat

Seinäjoen hotellit täyttyvät kesätapahtumien kävijöistä. Tapahtumavieraiden majoittamiseen tarvitaan sekä kekseliäisyyttä että yksitysmajoitusta ja naapurikuntien palveluita.

Seinäjoki
Seinäjoella järjestetään tällä viikolla Tangomarkkinat ja Asuntomessut alkavat.
Tangomarkkinat ja Asuntomessut täyttävät Seinäjoen hotellit.Hanne Leiwo/Yle

Seinäjoen matkailukesää on kutsuttu sekä julkisuudessa että matkailumarkkinoinnissa superkesäksi.

Vaikka kesää on vielä jäljellä, on matkailukesä jo puolivälissä. Takana ovat Taitaja 2016 –kilpailu, Keskustan puoluekokous ja Karjalaiset kesäjuhlat. Ja Provinssi.

Nyt alkamassa on yksi kesän väkirikkaimmista viikoista, kun Tangomarkkinat ja Asuntomessut alkavat.

– Kyllä, suurimmat väkimäärät ovat liikkeellä tällä viikolla oletettavasti, sanoo Emilia Uutela Etelä-Pohjanmaan Matkailusta.

Hotellikapasiteetti käytetty

Kesän matkailijoiden majoittamiseen tarvitaan kekseliäisyyttä. Hotellikapasiteetti Seinäjoella ei Emilia Uutelan mukaan riitä, vaan majoitusta tarjotaan yhä enemmän myös yksityiskodeista.

– Meidän kautta on yksityismajoitusta tarjolla. Esimerkiksi tangoväki arvostaa sitä, että majoitus on kävelyetäisyydellä Tangokadusta, Emilia Uutela sanoo.

Esimerkiksi Hotelli Kurikasta kerrotaan, että tangot tuovat majoittujia myös sinne, vaikka matkaa Seinäjoen ja Kurikan välillä onkin kolmisenkymmentä kilometriä. Emilia Uutelan mukaan etenkin asuntomessuvieraita majoittuu myös lähikuntiin.

– Asuntomessuvieraat kiertävät tyypillisesti muita kohteita samalla eli heidän majoituksensa ei tarvitse olla ihan samalla paikkakunnalla. ”Kivenheiton” päästä löytyy meiltä monenlaista, Uutela toteaa.

Myös VisitVaasan toimitusjohtaja Max Jansson tietää, että Seinäjoen suuret tapahtumat näkyvät myös Vaasan alueen matkailukohteissa.

Etelä-Pohjanmaan Matkailussa kesä on jo tähän mennessä ollut tavallista kiireisempi. Matkailun ammattilaiset lomailevat vasta lomasesongin päätyttyä. Virtaa silti vielä riittää.

– Vielä on tapahtumiakin. Vasta on päästy vauhtiin.