Kirkon palosta toipuva Ylivieska saa tukea Helsingistä – Mikaelin seurakunta lahjoittaa Mellunmäen kodittomaksi jäävät urut

Pääsiäisen aikana kirkon palossa urkunsa menettänyt Ylivieska saa lahjoituksena urut Helsingin Mikaelin seurakunnalta. Urut ovat olleet seurakunnan tiloissa Mellunmäen ostoskeskuksessa, joka on saanut purkutuomion.

urut
Lähikuvassa urut.
Kirkko Helsingissä.

Mikaelin seurakunta luopuu Mellunmäen seurakuntatiloista ja urut päätettiin lahjoittaa Ylivieskan seurakunnalle.

– Mikaelin seurakunnalta pois jäävät hyvät urut pääsevät palvelemaan Ylivieskan seurakuntaa, sen kirkkomusiikkia ja vahvaa virsilauluperinnettä, sanoo Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen seurakunnan tiedotteessa.

Urut ovat olleet 1970-luvulta saakka Mellunmäen seurakuntakeskuksessa. Ennen Mikaelin kirkon valmistumista pääjumalanpalvelukset toimitettiin 1987–1988 Mellunmäessä.

Ylivieskassa lahjoituksena saadut urut sijoitetaan aluksi seurakuntatalo Marian seurakuntasaliin, jossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia. Siellä ne toimivat myös kanttorien harjoitusurkuina. Myöhemmin ne on tarkoitus siirtää uuteen kirkkoon kuoriuruiksi eli pieniksi, yleensä kirkkosalin etuosassa sijaitseviksi uruiksi.

Mikaelin seurakunnan urkulahjoitus ei ole ainoa toimenpide, jolla uuden kirkon rakennusprojektia tuetaan. Uuden kirkon rahoittamiseksi on käynnistetty "Ylivieskan kirkkotalakoot" -projekti ja eri tahot ovat järjestäneet erilaisia hankkeita varojen keräämiseksi. Esimerkiksi palaneen kirkon puumateriaalista on valmistettu erilaisia myyntituotteita