1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Extreme Duudsonit

Pehmoiset jääkuutiot ottavat hyppijät vastaan Tornion Duudson-sisäliikuntapuistossa

Tornioon entisiin Lapin Kullan panimon tiloihin avattiin maanantaina 4500 neliön liikunnallinen elämyspuisto, Duudsonit Activity Park. Avajaisissa nauhan leikkasi itse joulupukki ja paikalla olivat myös kaikki neljä Duudsonia.

Kuva: Minna Aula / Yle

Tornionjoen rannalla, vanhoissa Lapin Kullan panimon tiloissa on tänä päivänä täysin toisenlainen tunnelma ja näkymä kuin vielä joku vuosi sitten. Pääsisäänkäynnin portaille on kokoontunut parisensataa kutsuvierasta, jotka pääsevät ensimmäisenä testaamaan uutta elämyspuistoa.

Kaikkiaan 4500 neliötä arktista temppuilua saavat niin lapset kuin aikuisekin innostumaan liikunnasta. Muun muassa jääkiekon laukaisunopeutta testaavalla pisteellä Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen tarttuu itsekin jääkiekkomailaan.

Kyllä tänne uskaltaa tulla aikuinenkin ihan vaikka itsekseen.

Antti Helle

– Tämä on Torniolle todella hyvä juttu, nostaa matkailua varmasti ja tuo myös palvelun työpaikkoja, Nousiainen summaa.

Iso leikkipuisto lapsille ja aikuisille

Puistosta löytyy siis tekemistä kaikenikäisille kolmessa eri salissa. Arktisten temppu- ja urheilupaikkojen lisäksi puistossa on skeittiparkki. Jättitrampoliineja on monta erilaista ja monen vierailijan posket punoittavat liikunnan riemusta.

Torniolainen Antti Helle tuli aktiviteettipuistoon ihan yksin.

– Kyllä tänne uskaltaa tulla aikuinenkin ihan vaikka itsekseen, Helle sanoo.

Kymmenvuotias Vilma Pruikkonen on päässyt kutsuvieraiden mukaan kokeilemaan puiston laitteita. Äiti Päivi Pruikkonen tyytyy tällä kertaa katselemaan, mutta myöntää, että vaahtomuovimeri kiinnostaa aikuistakin.

– Mukava on saada aktiviteettia tänne Tornioon lapsille ja vähän aikuisillekin. Saattaa olla, että kokeilen jotakin itsekin, Päivi Pruikkonen hymyilee.

Vilma testaa joitakin puiston laitteita moneenkin kertaan ja posket punoittavat mukavasti.

– Olen ennenkin hyppinyt vaahtomuoviin, mutta on se joka kerta yhtä hauskaa, Vilma sanoo.