1. yle.fi
  2. Uutiset

Kreml vahvistaa: Venäjän lapsiasiamies Astahov eroaa

Astahovin erottamisesta alkoi levitä huhuja venäläismediassa sen jälkeen, kun hänen kommenttinsa Säämäjärven hukkumisonnettomuudesta olivat herättäneet laajaa pahennusta.

Ulkomaat
Pavel Astahov
Pavel AstahovAnton Novoderezhkin / AOP

Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov jättää tehtävänsä kesälomansa jälkeen, presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi toimittajille tänään maanantaina.

Presidentti Vladimir Putinin luottomiehenä pidetty Astahov on herättänyt huomiota länsimaissa, muun muassa Suomessa, puuttumalla venäläistaustaisten lasten huostaanottoihin.

Peskovin mukaan Astahov eroaa "omasta vapaasta tahdostaan". Hän sanoi, että Astahovin seuraajasta ei ole vielä keskusteltu.

Peskovin ilmoituksesta uutisoivat venäläinen uutistoimisto Tass ja verkkomedia Sputnik (siirryt toiseen palveluun).

Astahovin erottamisesta alkoi liikkua huhuja viime viikolla. Hän oli nostattanut arvostelua kommenteillaan Karjalan Säämäjärvellä sattuneen lasten hukkumisonnettomuuden jälkeen. Venäjällä Astahovin suhtautumista pidettiin laajalti sopimattomana eikä tarpeeksi vakavana.

Säämäjärvellä hukkui kesäkuussa 14 kesäleirillä ollutta lasta. Heidät oli viety järvelle myrskyvaroituksesta huolimatta.

Uutistoimisto Tassin mukaan Astahov oli kysynyt eräältä vedestä pelastuneelta tytöltä, miten tämän uimaretki sujui.

Lähteet: Tass

Lue seuraavaksi