Poliisi vapautti kaksi kuubalaislentopalloilijaa – kuutta pidätettyä esitetään vangittavaksi

Poliisilla on pidätettynä tällä hetkellä kuusi Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajaa. Kaksi eilen sunnuntaina kiinniotettua pelaajaa on vapautettu ja poliisin mukaan heitä ei enää epäillä törkeästä raiskauksesta.

Kuva: Yle

Sisä-Suomen poliisilaitos on edistynyt seksuaalirikostutkinnassa, jonka yhteydessä on otettu kiinni yhteensä kahdeksan Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajaa.

Poliisilla on pidätettynä tällä hetkellä kuusi pelaajaa. Kaksi sunnuntaina kiinniotettua pelaajaa on vapautettu ja poliisin mukaan heitä ei enää epäillä rikoksesta.

Poliisi tulee esittämään kuutta pidätettynä olevaa pelaajaa vangittavaksi. Asian pakkokeinokäsittely Pirkanmaan käräjäoikeudessa järjestetään huomenna tiistaina. Asiaa tutkitaan edelleen nimikkeellä törkeä raiskaus.

– Esitutkinnassa on tullut ilmi erilaisia todisteita ja seikkoja, jotka tukevat epäilyä. Kevein perustein ei ketään lähdetä epäilemään rikoksesta saati esittämään vangittavaksi, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Joni Länsipuro.

Epäilty raiskaus on tapahtunut tamperelaisessa hotellissa. Asianomistaja on täysi-ikäinen suomalainen nainen.

Länsipuron mukaan tapauksen tutkinta jatkuu nyt normaaliin tapaan mm. kuulusteluilla ja todisteiden analysoinnilla. Tutkinnan kestoa on vaikea arvioida.

– Joka tapauksessa puhutaan viikoista, Länsipuro sanoo.

Poliisilla ei ole tietoa siitä, ovatko vapautetut pelaajat tai muu joukkue poistuneet Suomesta. Aiemman tiedon mukaan muu joukkue olisi jo poistunut maasta varhain maanantaiaamuna.