1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaan Korson puukotuksista epäilty vangittiin tänään

Korsossa viime torstaina keskellä kirkasta päivää tapahtuneiden puukotusten epäilty tekijä on tänään vangittu. 21-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahteen törkeään pahoinpitelyyn sekä tapon yritykseen.Tapauksen vuoksi kiinni otettu 19-vuotias mies on puolestaan vapautettu.

Kotimaan uutiset
Poliisimerkki Tampereen poliisitalon seinässä.
Petri Aaltonen / Yle

Vantaan Korsossa viime torstaina keskellä päivää sattunut poikkeuksellinen puukotustapaus on johtanut epäillyn vangitsemiseen tänään.

Viikonloppuna tehdyissä kuulusteluissa on selvinnyt, että torstain tapahtumat saivat alkunsa asianosaisten välisestä suunsoitosta.

– Poliisi otti kiinni ja pidätti näihin tapahtumiin liittyen kaksi henkilöä. Viikonlopun aikana olemme tehneet aktiivisesti erilaisia tutkintatoimenpiteitä ja kuulustelleet useita henkilöitä. Nyt on selvinnyt, että tätä toista henkilöä, joka on nyt päästetty vapaaksi, ei ole enää syytä epäillä näistä puukotuksista mistä tämä toinen henkilö tänään vangittiin, toteaa komisario Laura Naumanen Itä-Uudenmaan poliisista.

Torstaina iltapäivällä viiden aikoihin hätäkeskus sai puhelun, jossa kerrottiin, että Vantaan Korsossa on puukotettu ihmisiä kaupan edessä. Paikalle saapunut poliisipartio löysi kaupan edestä maasta 31- ja 36-vuotiaat naiset. Heillä oli viiltohaavoja ylävartalossaan.

Tapauksella on kymmeniä silminnäkijöitä.

Puukotuksen uhreista molemmat naiset ovat päässet pois sairaalahoidosta jo perjantaina. Kolmas uhri, niin ikään puukotetuksi joutunut 27-vuotias mies, on vielä sairaalahoidossa. Hänen vammansa ovat vakavammat, mutteivät hengenvaaralliset ja hänen tilansa on vakaa.

Nyt vangittu epäilty on poliisille tuttu aiemmista yhteyksistä. Hän ei ole Suomen kansalainen.

Komisario Laura Naumanen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että viikonlopun kuulusteluissa teolle ei ole selvinnyt motiivia. Vangittu ja uhrit eivät myöskään ole ilmeisesti tunteneet toisiaan.

Lue seuraavaksi