Top Gearin katsojaluvut romahtivat – juontaja Chris Evans jättää ohjelman

Uusiutuneen ohjelman katsojaluvut ovat pudonneet kauden edetessä. Pahimmillaan katsojia on ollut vain vajaa kolmasosa viime kauden keskiarvosta.

Ulkomaat
Chris Evans
Chris EvansEPA

BBC:n tunnetun autoiluohjelman juontaja Chris Evans ilmoitti maanantaina jättävänsä työnsä ohjelmassa.

– Lopetan Top Gearissa. Annoin sille parhaani, mutta joskus se ei riitä. Tuotantoryhmä on enemmän kuin loistava, toivon heille kaikkea hyvää, Evans sanoi Twitterissä.

Evans ja Frendit-sarjan entinen näyttelijä Matt LeBlanc aloittivat ohjelman juontajina toukokuussa. Evans ehti olla mukana vain yhden tuotantokauden ennen lähtöään.

Ohjelman aiemmat juontajat Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May lopettivat ohjelmassa viime kauden jälkeen. Juontajat lähtivät sen jälkeen, kun BBC oli erottanut Clarksonin tämän lyötyä ohjelman tuottajaa riidan päätteeksi. He siirtyivät tekemään uutta autoiluohjelmaa Amazon.com:ille.

Katsojaluvut laskivat pitkin kautta

Uusittu ohjelma sai laimeita arvosteluja kriitikoilta ja katsojilta, ja katsojaluvut putosivat kauden edetessä. Kauden ensimmäinen jakso sai 4,4 miljoonaa katsojaa Britanniassa, mutta katsojaluvut putosivat vähitellen siitä puoleen. Top Gearin kanssa samaan aikaan sunnuntaina pelattu EM-kisojen puolivälieräottelu Ranska-Islanti pudotti katsojalukuja vielä entisestään alle kahteen miljoonaan.

Sunnuntai-illan katsojaluvut ovat ohjelman pienimmät sitten vuoden 2002. Edellisellä kaudella ohjelmaa seurasi keskimäärin noin 6,5 miljoonaa katsojaa.

Top Gear tuottaa BBC:n kaupalliselle osalla vuosittain noin 70 miljoonaa euroa.

Muiden juontajien jatkosta ei tietoa

Ohjelman ensimmäinen naamioitu testiajaja Stig, oikealta nimeltään Perry McCarthy, sanoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että hän osasi odottaa Evansin ilmoitusta.

– Surullista Chrisin kannalta, mutta itse odotin tällaista ilmoitusta. En vielä tässä vaiheessa, mutta uskoin, että Chris tulee luopumaan ohjelman juontamisesta.

– Chris on erittäin suosittu radio- ja televisiojuontaja, mutta hän ei ole aivan tullut toimeen TopGearin tai sen katsojien kanssa, McCarthy sanoi.

– On varmaan jossain määrin raskasta hänelle, että kaikki ovat reagoineet näin häneen. En usko, että hän olisi halunnut jatkaa, en minäkään varmaan haluaisi, jos saisin vastaani jatkuvaa kritiikkiä.

Ei ole vielä selvillä, jatkavatko muut juontajat ohjelmassa Evansin lähdön jälkeen. Evans jatkaa kuitenkin muiden BBC:n ohjelmiensa juontamista.

Joidenkin tietojen mukaan BBC suunnittelee uudistavansa ohjelman jälleen ensi kaudelle. Jotkut ovat myös halunneet, että Matt LeBlanc ottaisi paikan sarjan ykkösjuontajana.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset