Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Saudi-Arabia vahvisti Medinan iskujen uhrimäärän. Venezuela haluaa elvyttää diplomaattisuhteet Yhdysvaltoihin. Brittiyritysten talousluottamus hupeni Brexitin jälkeen.

Ulkomaat
Naisia osoittamassa mieltään Caracasissa
Venezuelalaiset ovat osoittaneet mieltään hallitusta vastaan jo vuosien ajan. Viime aikoina myös kauppojen ryöstely on lisääntynyt.Miguel Gutierrez / EPA

Saudi-Arabia vahvisti, että Medinan itsemurhaiskussa kuoli neljä vartijaa. Saudi-Arabiassa tapahtui maanantai-iltana kolme itsemurhaiskua eri puolilla maata. Viimeisin isku tapahtui illalla Medinan kaupungissa, jonne profeetta Muhammed on haudattu. Kaksi muuta itsemurhaiskua eivät tiettävästi vaatineet ulkopuolisia kuolonuhreja. Mikään taho ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Eteläamerikkalainen Venezuela haluaa solmia diplomaattiset suhteet Yhdysvaltojen kanssa. Mailla ei ole ollut diplomaattisuhteita kuuteen vuoteen. Talousongelmien kanssa kamppaileva Venezuela liitti toiveen diplomaattisuhteiden elvyttämisestä Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän onnitteluviestiin.

Brittiyritysten luottamus talouteen on pudonneet selvästi Brexit-äänestyksen jälkeen. Verkkokyselyn mukaan 49 prosenttia yrityksistä arvioi, että Britannian talous kokee raskaita aikoja seuraavien 12 kuukauden aikana. Ennen Brexit-äänestystä näin vastanneiden määrä oli 25 prosenttia.

Kiviihiilen polttamisesta aiheutuvia kuolemia oli EU-alueella vuonna 2013 lähes saman verran kuin liikennekuolemia. WWF:n ja muiden eurooppalaisten järjestöjen yhteinen raportti toteaa, että kivihiilen polttaminen aiheutti Euroopan laajuisesti vuonna 2013 lähes 23 000 ennenaikaista kuolemaa. EU-alueella tapahtuneissa liikenneonnettomuuksissa kuoli 26 000 ihmistä vuonna 2013.

Tuhannet islantilaiset kerääntyivät vastaanottamaan Reykjavikiin myöhään maanantaina palannutta jalkapallomaajoukkuetta. Islanti hävisi Ranskalle puolivälieräottelussa, mutta juuri kukaan ei uskonut, että pieni maa etenisi jalkapallon EM-kisoissa niin pitkälle.