Palokuolemia tapahtunut paljon alkuvuoden aikana

Varsinais-Suomessa palokuolemien määrä on ollut alkuvuoden aikana nousussa viime vuoteen verrattuna. Koko maassa tilanne toisenlainen.

Palokuolemat
Tulipalo Turun Hirvensalossa
Jesper Alm / Yle

Varsinais-Suomessa tulipalokuolemien määrä on noussut viime vuoteen verrattuna. Alkuvuoden aikana 8 ihmistä on kuollut tulipaloissa eri puolilla maakuntaa. Viime vuonna vastaavana aikana palokuolemia oli tapahtunut 3.

Varsinais-Suomessa tulipalokuolemia sattui koko vuoden aikana 6 kappaletta.

Koko maassa tulipalokuolemien määrä on jatkanut laskuaan. Kesäkuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 34 henkilöä. Tämä on noin kolmannes vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Valistus vähentänyt palokuolemia

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuusasiantuntija Jari Pouta uskoo, että merkittävään laskuun ovat vaikuttaneet itsestään sammuvat savukkeet ja pelastusalan toimijoiden määrätietoinen valistustyö.

– Ensinnäkin itsestään sammuvat savukkeet tulivat pakollisiksi vuonna 2010. Toiseksi pelastusalan toimijat ovat tehneet paloturvallisuuden parantamiseksi määrätietoista yhteistyötä. Paloturvallisuuskampanjat ovat kehittyneet, ja sosiaalinen media on otettu turvallisuusviestinnässä esimerkillisesti käyttöön. Tulevaisuus näyttää, onko yhteinen turvallisuustyö alkanut vihdoin tuottaa tulosta, Jari Pouta toteaa.

Lähteet: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedote