Poliisi ja Valkea yrittävät kitkeä kauppakeskuksessa käytävää huumekauppaa

Poliisi on ottanut huhtikuussa avatusta kauppakeskuksesta kiinni huumeiden välittäjiä kevään ja kesän aikana. Asiaan halutaan puuttua ennen kuin ongelma pahenee.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Oulun kauppakeskus Valkean katettu katuosuus.
Kauppakeskuksen johtajan mukaan asiakkailta ei ole tullut palautetta poliisin havaitsemasta huumekaupasta. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.Salla Laurila / Yle

Oulun ydinkeskustan kauppakeskus Valkea on tiivistänyt yhteistyötään poliisin kanssa kauppakeskuksen kesäkadulla ja sen liepeillä havaitun huumeidenvälityksen takia. Kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alhon mukaan tilanteeseen halutaan puuttua ennen kuin se pääsee pahenemaan.

Poliisi kertoi aiemmin, että huhtikuussa avatusta kauppakeskuksesta on otettu kiinni kevään ja kesän aikana muutamia huumeiden välittäjiä.

Kauppakeskusjohtajan mukaan asiasta ei ole kuitenkaan tullut palautetta kauppakeskuksen suuntaan asiakkailta, vaan havainnoista on kertonut poliisi.

Kesäkatu on Arinan kattama ja ovilla sulkema Isokadun pätkä, joka on kuitenkin kuljettavissa ympäri vuorokauden. Kesäkadulla on jatkuva järjestyksenvalvonta. Kauppakeskusjohtajan mukaan esimerkiksi viikonloppuyöt ovat sujuneet kesäkadulla rauhallisesti.

Kesäkadun valvontaa aiotaan kuitenkin vahvistaa esimerkiksi tämän kuun lopulla, kun Oulussa järjestetään tuhatmäärin kävijöitä keräävä Qstock-festivaali.