PeeÄssä aikoo sulkea Niiralan ABC:n ja Siilinjärven ravintolamaailman – Sale muuttamassa ABC:n tiloihin

Osuuskauppa PeeÄssän mukaan yksikköjen toimintaa ei ole saatu kannattavaksi yrityksistä huolimatta. Alkaneiden yt-neuvottelujen piirissä on 29 työntekijää, joille pyritään löytämään muita töitä osuuskaupan muissa yksiköissä.

ABC-huoltoasemaketju
Niiralan ABC, jonka toimintaa ollaan lopettamassa
Niiralan ABCYle / Keijo Salokangas

Osuuskauppa PeeÄssä aikoo sulkea Niiralan ABC-myymälän Kuopiossa ja ravintolamaailman Siilinjärven S-marketin yhteydessä.

Syynä on toimintojen kannattamattomuus. Samalla myös polttoainemyynti loppuisi Niiralan ABC:n nykyisellä tontilla.

PeeÄssän suunnitelmissa on siirtää lähistöllä Huuhankadulla sijaitseva Niiralan Sale Niiralan ABC:n nykyisiin tiloihin. Siilinjärvellä S-market laajentaisi varastotilojaan ravintolamaailman paikalle. PeeÄssä omistaa myös nykyisen Niiralan Salen kiinteistön. Rakennus on elinkaarensa päässä, mutta kiinteistön lopullisesta kohtalosta ei ole vielä selvyyttä.

Osuuskauppa on aloittanut tänään yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on 29 ihmistä. Tavoitteena on, että työntekijöitä ei irtisanottaisi vaan heille pystyttäisiin tarjoamaan uutta työtä muissa toimipisteissä. Yt-neuvottelut päättyvät elokuussa.

Niiralan ABC aloitti toimintansa keväällä 2010 ja Siilinjärven uusi S-market ja ravintolamaailma aloittivat elokuussa 2014.