1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silvio Berlusconi

Sydänleikkauksesta toipuva Berlusconi pääsi sairaalasta – Aikoo olla yhä hyödyksi Italialle

Berlusconi joutui sairaalaan kuukausi sitten ja kolme viikkoa sitten hänelle laitettiin uusi aorttaläppä. Berlusconi sanoo voivansa jo paremmin, mutta hänellä on yhä edessään kahden kuukauden toipilasaika.

Silvio Berlusconi
Berlusconi ja neljä muuta miestä
Berlusconi lähdössä sairaalasta.EPA / Mourad Baltitouati

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on päässyt sairaalasta, jossa hänelle tehtiin kolme viikkoa sitten sydänleikkaus.

79-vuotias Berlusconi sanoo voivansa jo paremmin, mutta koettelemus oli hyvin kivulias.

Berlusconi aikoo nyt toipua kaksi kuukautta, minkä jälkeen hän toivoo voivansa olla edelleen hyödyksi Italialle ja italialaisille.

Huolissaan terrorismista, Brexitistä ja populismin noususta

Berlusconin mukaan hänen suurin huolensa sairaalassa ei ollut unettomuus, vaan terrorismiaalto maailmassa sekä vakava johtajuuspula Euroopassa.

Johtajuuspula johti hänen mukaansa siihen, että Britannia päätti lähteä EU:sta. Hän arvioi, että nykypäivän nuoret eivät muista kylmää sotaa ja kahta maailmansotaa, jotka sysäsivät liikkeelle Euroopan yhdentymiskehityksen.

Hän on myös huolissaan populistisen noususta Italiassa.

Sairaalassa kuukauden

Berlusconi joutui sairaalaan sydänvaivojen vuoksi 5. kesäkuuta. Kesäkuun puolivälissä hän sai leikkauksessa uuden aortaläpän ja leikkaus sujui ilman komplikaatioita.

Berlusconi johtaa Forza Italia -puoluetta, mutta hän ei saa olla julkisissa viroissa oikeustuomioiden vuoksi. (siirryt toiseen palveluun)Berlusconi on tuomittu muun muassa veropetoksesta ja korruptiosta.

Hänen miljardiomaisuuteensa kuuluu muun muassa media-alan yhtiöitä sekä jalkapalloseura AC Milan.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi