1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Pixar Animation Studios

Pixar lopettaa jatko-osien tehtailun: "Keskitymme vain uusiin ideoihin"

Animaatiostudio Pixar on ilmoittanut, ettei aio enää tehdä elokuviinsa jatko-osia. Incredibles 2 jää toistaiseksi studion viimeiseksi jatko-osaksi.

Kuva: Rory Gilder / AOP

Vaikka Pixarin tulevaa ohjelmistoa ovat elokuvat Cars 3, Toy Story 4 ja The Incredibles 2, jäävät ne toistaiseksi animaatiostudion elokuvien viimeisiksi jatko-osiksi. Pixar on nimittäin ilmoittanut olevansa tästä eteenpäin kiinnostunut ainoastaan uusista ideoista, uutisoi Entertainment Weekly (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi suositulle Inside Out – mielen sopukoissa -animaatiolle ei siis tulla saamaan jatko-osaa.

Pixarin ilmoitus on poikkeuksellinen aikana, jolloin suurin osa elokuvastudioista pyrkii ratsastaamaan menestyselokuvillaan julkaisemalla niille jatko-osan toisensa jälkeen.

– Meidän bisnesmallimme on elokuvantekijän malli. Emme enää tee jatko-osia, ellei alkuperäisen elokuvan ohjaaja sitä nimenomaan halua, kommentoi Pixarin johtaja Jim Morris päätöstä Entertainment Weekly -lehden haastattelussa.

Pixarin tulevista jatko-osa-elokuvista Cars 3 tulee ensi-iltaan vuonna 2017, Toy Story 4 vuonna 2018 ja The Incredibles vuonna 2019. Sen jälkeen, vuonna 2020, studio aikoo julkaista kaksi toisistaan erillistä alkuperäiselokuvaa – ja siitä eteenpäin muutenkin pelkkiä alkuperäiselokuvia.

Yhtenä syynä jatko-osien tekemisestä luopumiseen on Morrisin mukaan se, että niiden teko on alkuperäiselokuvien tekemistä haastavampaa.

– Niissä on tietty maailma, johon elokuvan pitää sijoittua ja siellä yleisölle ennestään tutut hahmot. Täytyy yrittää täyttää yleisön odotukset ja välttää pettymyksiä.

Pixar toimii erillisenä yksikkönä The Walt Disney Companyn alaisuudessa.