1. yle.fi
  2. Uutiset

Päivän uutistärpit: Aarnio Ylen erikoishaastattelussa, punainen menettänyt asemansa autojen trendivärinä

Tänään Yle esittää entisen Helsingin huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion erikoishaastattelun. Ramadan päättyy tänään, minkä vuoksi Saudi-Arabiassa sadattuhannet pyhiinvaeltajat kokoontuvat rukoilemaan Mekkaan. Uutisissa kerrotaan myös, mikä on korvannut autojen perinteisen suosikkivärin.

Kotimaan uutiset
Jari Aarnio
Jari AarnioKalevi Rytkölä / Yle

Mitä entinen poliisipäällikkö ajattelee nyt?

Rosvo vai kelpo poliisi? Törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista syytteessä oleva Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on ollut median ja oikeuslaitoksen pihdeissä tasan kolme vuotta. Aarnio odottelee parhaillaan syksyllä annettavia tuomioita käräjäoikeudesta ja hovioikeudesta koskien mm. syytteitä huumausainerikoksista. Mitä hän ajattelee nyt? Ylen A-studion erikoishaastattelu tänä iltana TV1 klo 21:05.

Punainen väistynyt harmaan tieltä

Harmaa on uusi punainen. Suomalaisten autojen perinteinen kestosuosikkiväri eli punainen on ollut jo pitkään alamäessä. Muoti on muuttunut, ja selvästi useampi suomalainen huristelee nykyään harmaalla tai hopeanvärisellä autolla, kuin punaisella. Miksi näin on, ja mistä harmaan suosio johtuu? Autokaupan ammattilaisten selitykset tarjotaan tänään.

90-vuotias Ylioppilasteatteri

Legendaarinen Ylioppilasteatteri täyttää 90 vuotta. Vuosikymmenten varrella Ylioppilasteatteri on kohahduttanut ja aiheuttanut jopa skandaaleja. Yle kertoo tänään, millainen on Ylioppilasteatterin merkitys nykyään. Juhlanäytelmänä nähdään uusintasovitus Lapualaisoopperasta, joka vaikutti vahvasti koko yhteiskunnalliseen keskusteluun 50 vuotta sitten.

Ramadan päättyy

Muslimien paastokuukausi ramadan päättyy ja id al fitr –juhla alkaa. Saudi-Arabiassa sadattuhannet pyhiinvaeltajat kokoontuvat ramadanin päätteeksi rukoilemaan pyhän kaupunkinsa Mekan suureen moskeijaan. Juhlaa varjostaa Saudi-Arabiassa maanantaina tehty itsepommimurhaisku. Neljä ihmistä kuoli, kun pommi räjähti lähellä moskeijaa muslimien pyhimpiin kaupunkeihin kuuluvassa Medinassa.

Yleisurheilun EM-kilpailut käynnistyvät

Yleisurheilun EM-kilpailut alkavat keskiviikkona Amsterdamissa. EM-kilpailujen ohjelman ja tv-lähetyksien aikataulut voi katsoa Yle Urheilun sivuilta. Suomen keihäsmiehet astuvat näyttämölle heti kisojen avauspäivänä karsintakilpailuissa.

Sää

Tänäänkin saataneen sateita ja ukkosia eri puolilla Suomea. Ukkosrintama painottuu keskiviikkona Pohjois-Pohjanmaalle ja Lapin länsiosaan. Yhtenäisiä sateita saadaan maan etelä- ja länsiosissa.

Lue seuraavaksi