Hyppää sisältöön

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama on vakuuttanut luottamustaan presidenttiehdokas Hillary Clintoniin, joka sai tiistaina nuhteita FBI:lta huolimattomasta sähköpostin käsittelystä. Irakissa Bagdadin sunnuntaisen terrori-iskun uhrimäärä on noussut - uhreja on jo 250. Ruotsissa hallitus selvittää seksuaalista häirintää koskevien lakien kiristämistä.

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton pitää kampanjatilaisuuttaan yhdessä presidentti Barack Obaman kanssa. Charlotte, Pohjois-Carolina 5.7. 2016 Kuva: EPA/ERIK S. LESSER

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vakuuttanut luottamustaan demokraattien presidenttiehdokkaaseen Hillary Clintoniin. Obama ja Clinton esiintyivät yhdessä ensimmäisessä yhteisessä vaalitilaisuudessaan Pohjois-Carolinan Charlottessa. Tilaisuudessa ei mainittu sanallakaan Clintonin sähköpostijupakkaa koskevan tutkinnan päättymisestä. Clinton sai tiistaina nuhteita Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta FBI:lta erittäin huolimattomasta sähköpostin käytöstä ulkoministeriaikanaan.

Irakissa Bagdadin sunnuntaisen pommi-iskun uhriluku on edelleen noussut. Kuolleita on jo yli 250, kertoo uutistoimisto Reuters. Räjähteillä lastattu kuorma-auto räjähti sunnuntaina Bagdadin keskustan vilkkaalla ostoskadulla, kun kaupunkilaiset olivat valmistautumassa ramadanin päätösjuhliin.  Äärijärjestö Isis ilmoitti tehneensä iskun, joka oli suunnattu shiioja vastaan. Irakissa on parhaillaan käynnissä kolmen päivän suruaika sunnuntaisten iskujen vuoksi. 

Syyriassa maan koillisosassa sijaitsevassa Hasakan kaupungissa ainakin 16 ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut itsemurhaiskussa. Itsemurhapommittaja räjäytti tiistai-iltana itsensä leipomon edustalla, kun kaupunkilaiset olivat ostoksilla ramadan-kuukauden päättymistä varten.  Jihadistijärjestö Isis on ilmoittanut, että yksi sen jäsenistä räjäytti pommin.  Iskun kohteina olivat Syyrian kurdien YPG-joukot. Muslimit ovat juhlineet eri puolilla maailmaa ramadan-paastokuukauden päättymistä.

Ruotsissa hallitus selvittää, miten seksuaaliseen häirintään liittyvää lainsäädäntöä voitaisiin tiukentaa, kertoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoi. Lainmuutos liittyy kesäfestivaaleilla tapahtuneeseen seksuaaliseen häirintään. Ruotsin televisio on raportoinut, että poliisi tutkii tällä hetkellä viittätoista raiskausepäilyä ja noin neljääkymmentä seksuaalisen häirinnän tapausta kesäfestivaaleilla Norrköpingissä ja Karlstadissa.

.
.