Veeti Kallio – ihan tavallinen, tatuoitu perheenisä Paimiosta

Otsikossa kaikki on totta. Paitsi että Veeti Kallio on myös kaikkien suomalaisten tuntema laulaja-näyttelijä. Ja nykyisin vielä tatuoijakin.

viihde
Veeti Kallio.
Antti Korhonen / Yle

Turkulaisravintola Sloppy Joen seinällä roikkuu kuvia tatuoinneista. Kahdeksan ihokuvaa on valittu kisaamaan kaupungin paras -tittelistä. Veeti Kallio on päässyt rankkaamaan ne kymmenien joukosta.

Nyt kun olen kuvia tehnyt itse muutaman vuoden ajan, niin ymmärrän, miten haastavaa niiden tekeminen on.

Veeti Kallio

– Hankalaahan se on päättää, mikä on hyvää tai mikä ei, kun tatuointien kirjo on niin laaja. Onhan se toki kunnia päästä näitä tuomaroimaan, hän sanoo.

Veeti Kallio sanoo pitävänsä kaikista finalisteista. Suosikkia niiden joukosta on vaikea valita.

– Nyt kun olen kuvia tehnyt itse muutaman vuoden ajan, niin ymmärrän, miten haastavaa niiden tekeminen on. Haluan koko ajan opetella niiden tekemisestä lisää.

Tekstitatuoinnit tämän kesän trendi

Veeti Kallio seuraa tatuointitrendejä esimerkiksi netissä. Hänen mukaansa ihmisten into ottaa iholle abstrakti tribaalikuvio on menossa ohi.

Kirjoitukset, nimet ja iskulauseet ovat tämän päivän tribaaleja.

Veeti Kallio

– Kirjoitukset, nimet ja iskulauseet ovat tämän päivän tribaaleja. Nyt otetaan ihoon aforismeja ja lastenlasten nimiä, hän sanoo.

Puolison nimeä ei monikaan ihoonsa nykyisin hakkauta - eron pelossa.

– Olen kuullut tatuoijista, jotka eivät lainkaan suostu tekemään asiakkaille puolison nimeä kantavaa kuvaa. Lapsen nimi voidaan kyllä kenelle vaan laittaa, Kallio kertoo.

Tatuointitaiteen lisäksi lavataidetta

Veeti Kallion koti on nykyisin Paimiossa. Sieltä on lyhyt työmatka työhuoneelle Turun keskustaan. Kesän aikana mies tekee akustisia keikkoja ja syksyllä käynnistyvät Rock of Ages -musikaalin esitykset Domino-teatterissa.

– Odotan jo sitä innolla. Se tulee olemaan hauskanpitoa!

Paimio saa Kalliolta paljon kiitosta asuinpaikkana.

– Lapsiystävällinen ja kaikki palvelut lähellä. Meillä on kivat naapurit ja ihmiset ovat ottaneet sydämellisesti vastaan, hän kehuu.

Isokokoinen ja tatuoitu mies ei kuulemma herätä huomiota kylillä.

– Ehkä ihmiset on jo tottuneet näkemään tatuointeja, hän kuittaa.