Viileä ja epävakainen sää lisännyt äkkilähtöjen kysyntää – heinäkuun lähdöt vähissä

Aurinkomatkoilla on heinäkuussa jäljellä enää yksittäisiä äkkilähtöjä ja Tjäreborgilla kaikki rantalomakohteet on myyty loppuun kuun puoliväliin saakka. Sen sijaan kaupunkikohteisiin pääsee vielä tässäkin kuussa.

sää
Ihmisiä rannalla.
Korfu on yksi rantalomalaisten kestosuosikeista.AOP

Viime aikojen viileä ja epävakainen sää sateineen ja ukkosineen näkyy äkkilähtöjen kysynnässä, kerrotaan matkatoimistoista.

Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo, että pakettimatkat rantalomakohteisiin on myyty loppuun heinäkuun puoleenväliin saakka.

– Heinäkuun loppupuolella ja elokuussa on vielä tilaa, mutta ei kovin paljon. Varsinkin viime päivinä on myyty matkoja erittäin paljon ja on tehty myyntiennätyksiä, koska sää on ollut hieman huonompi.

Pucilowskin mukaan rantalomien lisäksi erityisen suosittuja ovat olleet Etelä-Euroopan kaupungit kuten Nizza ja Barcelona ja maista esimerkiksi Malta.

– Kaupunkikohteisiin pääsee vielä, vaikka rantalomakohteet on myyty loppuun heinäkuun puoliväliin saakka, hän lisää.

Tällä hetkellä Tjäreborgilla myydään eniten heinäkuun lopun ja elokuun matkoja.

Aurinkomatkoilla heinäkuussa enää yksittäisiä matkoja

Aurinkomatkojen viestinnästä vastaava Annina Metsola kertoo, että sää vaikuttaa myyntiin aina: kun loman ajankohta, toiveet ja sää eivät osu yksiin, matkojen kysyntä kasvaa.

– Äkkilähdöille on tosi paljon kysyntää tällä hetkellä, mutta tarjontaa ei enää niinkään. Kesäkuu myytiin käytännössä loppuun, ja heinäkuu näyttää vähän samanlaiselta. Siellä on ihan yksittäisiä lähtöjä muutamiin kohteisiin ja hotellivalikoimakin alkaa olla todella pieni.

Aurinkomatkoilla suosituimpia kesäkohteita ovat Kreikka ja Turkki, samoin Mallorca, Kroatia ja Malta.

– Nyt kun äkkilähdöt ovat vähissä, monet tekevät niin, että lähtevät Etelä-Eurooppaan kaupunkilomalle.

Metsola kertoo, että koulujen alkaessa tarjonta lisääntyy. Alkusyksyn ja talven matkoja on jo varattu.

– Jos haluaa aurinkoa ja lämpöä kesälomalleen, eikä se syystä tai toisesta onnistukaan, huomaa selvästi, että halutaan varmistaa jo se, että syys- ja talviloma ovat aurinkoisia.

Finnmatkat: Monet vapaat matkat elokuussa

Myös Finnmatkoilla koleampi sää on näkynyt äkkilähtöjen myynnissä.

– Heinäkuun äkkilähdöt alkavat olla aika vähissä ja monet vapaat matkat menevät elokuun puolelle. Heinäkuullekin vielä saa, mutta ei kovin isolle seurueelle, kertoo viestintäpäällikkö Julia Melnik.

Melnikin mukaan sään vaihtelu näkyy ylipäätään nousuna verkkosivujen kävijämäärissä, kun ihmiset tutkivat matkoja.

Suosituimpia kesäkohteita Finnmatkoilla ovat Kreikka, Espanja, Kroatia, Kypros ja Bulgaria. Heinäkuulle on äkkilähtöjä vielä esimerkiksi Kreetalle ja Sisiliaan.