Äitiyspakkaus taas suuren huomion kohteena – "Ensisilmäyksellä vaikuttaa oudolta paikalta laittaa vastasyntynyt"

Arvostettu yhdysvaltalaislehti The New York Times avaa yleisölle suomalaisen äitiyspakkauksen taustaa ja tarkoitusta. Lehti myös hehkuttaa sitä, miten Suomessa tuetaan vanhemmuutta.

Kuvankaappaus New York Timesin sivuilta. Kuva: New York Times

Yhdysvaltalainen media The New York Times on nostanut esiin suomalaisen äitiyspakkauksen. Lehti kirjoittaa, että ensisilmäyksellä pahvilaatikko vaikutta oudolta paikalta laittaa vastasyntynyt.

– Kuitenkin se on ensimmäinen paikka, johon moni suomalainen vauva painaa heidän pienet päänsä.

Äitiyspakkaus on nostettu esiin "What in the world" -palstalla, johon on poimittu pieniä mielenkiintoisia paloja ympäri maailmaa.

Lehti kirjoittaa myös siitä, miten Suomi tarjoaa merkittävää suojaa vauvan vanhemmille: 10 kuukauden maksettu vapaa ja takaus vanhemmalle siitä, että hän voi palata työhönsä milloin tahansa ennen kuin lapsi täyttää kolme vuotta.

Suomalainen äitiyspakkaus on saanut laajaa kansainvälistä huomiota aiemminkin. Vuonna 2013 Britannian yleisradioyhtiön BBC julkaisi jutun suomalaisesta äitiyspakkauksesta otsikolla  "Why Finnish babies sleep in cardboard boxes" eli  "Miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa".

Juttua luettiin 20 kuukauden aikana kymmenen miljoonaa kertaa, ja 1,5 vuotta jutun julkaisusta uutista oltiin jaettu yli miljoona kertaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse.

The New York Timesin jutun voi lukea täältä (siirryt toiseen palveluun).