Räppäri Paleface hehkuttaa Imatra Big Band -leiriä: "Kisälli-astelemasta jää paljon käteen"

Räppäri Palefacen mielestä leirimuotoinen musiikin tekeminen on hieno asia. Samaa mieltä ovat myös leirin osanottajat.

musiikki
Tommi Lindgren, Paleface ja Redrama treenaamassa Nosturissa.
Tommi Lindgren, Paleface ja Redrama treenaamassa Nosturissa.Yle

Imatran tapahtumakeskus Virran käytävillä kaikuu jazz aamusta iltaan, kun Imatra Big Band -leirin muusikot soittavat jazzia rakennuksen useissa saleissa. Musiikin taika jatkuu myöhäisillan jameissa, jolloin muusikot irrottelevat ja fiilistelevät tunnettuja kappaleita.

Minusta tämä on todella hienoa.

Paleface

Suuren suosion saavuttanut jazzia ja räppiä yhdistelevä Ricky-Tick Big Band ja Julkinen sana esiintyy leirin järjestäjien ilmaiskonsertissa keskiviikkona. Kokoonpanon solisteina toimivat Suomen eturivin räppärit Redrama, Tommy Lindgren sekä Paleface.

Paleface eli Karri Miettinen on yksi Suomen tunnetuimmista räppäreistä. Paleface suitsuttaa Imatra Big Band -leiriä erityisesti sen tarjoaman yhteisöllisyyden vuoksi.

– Minusta tällainen leiritoiminta on todella hienoa. Itsekin olen vastikään käynyt Jenkeissä kiertämässä omien idolieni kanssa ja tälläkin iällä mestari-kisälli-astelemasta jää paljon käteen. Puhumattakaan siitä, että pääsee nuorena soittamaan kokeneiden muusikoiden kanssa, räppäri toteaa.

40 vuotta leirijazzia

Leirillä on tänä vuonna yhteensä 80 kurssilaista noin 27 paikkakunnalta ympäri Suomea. Tapahtuma järjestetään nyt 41. kerran.

Leirillä opettajana toimiva Tomi Salesvuo ja kokoonpanoissa kiertävä laulaja Sari Savunen ovat innoissaan tapahtumasta.

– On mahtavaa, että vaikka festivaali loppui kaksi vuotta sitten, niin tämä ydin säilyi, Salesvuo toteaa.

Tunnelma on osallistujien mielestä pysynyt katossa, vaikka päivät venyvät pitkälle iltaan ja jopa yöhön.

– Sitä yrittää syödä ja levätä aina jossain välissä, mutta kyllä päivät saavatkin olla pitkiä, kun tehdään näin hienoa juttua, Savunen kommentoi.